Вперше схвалено передачу Україні конфіскованих санкційних активів РФ – Генпрокурор США – новини України, Політика

Прокуратура США оголосила про першу передачу Україні конфіскованих активів, вилучених у російського олігарха. Про це повідомив генеральний прокурор США Меррік Гарланд, пише CNN.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Гарланд оголосив, що конфісковані в США санкційні активи російського олігарха Костянтина Малофєєва будуть передані Україні під час спільної прес-конференції з генеральним прокурором України Андрієм Костіним.

“Сьогодні я оголошую, що санкціонував першу в історії передачу конфіскованих російських активів для використання в Україні”, – сказав Гарланд.

США ввели санкції проти Малофєєва у квітні 2022 року. Тоді ж проти Малофєєва в США висунули офіційні звинувачення в спробах обходу санкцій. Потім на підставі цих рішень з банківського рахунку, який належить Малофєєву, було конфісковано мільйони доларів.

Гарланд пояснив, що за його рішенням конфісковані кошти “передадуть Держдепартаменту для підтримки народу України”.

Він також наголосив, що “російські військові злочинці не зможуть знайти притулок у США”.

Костін уточнив, що йдеться про суму $5,4 млн і подякував США “за рішучі зусилля та підтримку”, які “народ України ніколи не забуде”.

Він також підтримав заяву Гарланда, що “ніякого імунітету та безкарності за міжнародні злочини не буде”.

2 лютого окружний суддя США Пол Гардефе у федеральному суді Манхеттена дозволив прокуратурі конфіскувати $5,4 млн. активів Малофєєва.

Російський мільярдер та голова медіа-групи Царгород Малофєєв вважається одним із головних організаторів російської окупації частини українського Донбасу у 2014 році та спонсором встановлених там Кремлем терористичних режимів.

Сергій Бережний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Курносова пояснила причину — tsn.ua
Next post Астролог назвав місяць, коли Путін може раптово закінчити війну