У Силах оборони впровадять систему Delta: рішення Кабміну – новини України, Політика

Український уряд ухвалив рішення про впровадження системи Delta у Силах оборони. Про це повідомляє Міноборони.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Відповідну постанову за поданням голови оборонного відомства Олексія Резнікова було прийнято сьогодні, 4 лютого, на засіданні Кабміну.

Крім використання платформи військовими, Кабмін дозволив розмістити Delta у хмарі за межами України. Це дозволить захистити систему від ракетних та кібератак ворога.

У Міноборони наголосили, що центр інновацій відомства постійно вдосконалить платформу Delta та додає новий функціонал, який дає українським військовим значну перевагу над ворогом.

ДОВІДКА. Delta структурує всю інформацію щодо противника на театрі бойових дій. Забезпечує об’ємне розуміння поля бою в режимі реального часу, інтегрує інформацію про ворога від різних сенсорів та джерел, у тому числі розвідданих на цифровій карті. Можуть також наносити шари з даними про свої/союзні сили. Кожен користувач у системі має свій обмежений рівень доступу та певний шар даних, який він може бачити; повну картину бачать лише на топ-рівні. Оперативно-тактична АСУ створена в Центрі інновацій та розвитку оборонних технологій Міноборони за стандартами НАТО, біля витоків стоїть в/год Аеророзвідки. За час Великої війни було вже понад 40 релізів/модернізацій системи.

Читайте також: РФ запустила фейк про злам Delta – унікального бойового софту ЗСУ. Що було насправді

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post чого бракує — Політика — tsn.ua
Next post в уряді назвали умови — Укрaїнa — tsn.ua