Свій серед чужих: Арахамія повідомив про складання мандата нардепом Абрамовичем – новини на УНН

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Сьогодні у своєму телеграм-каналі голова пропрезидентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що народний депутат від колишньої фракції ОПЗЖ, а нині Співголова депутатської групи «Відновлення України» Ігор Абрамович складає депутатський мандат.

При цьому лідер парламентської монобільшості зазначив, що саме вихід Абрамовича з лав фракції ОПЗЖ у перший день повномасштабного вторгнення заклав початок її подальшого розвалу в українському парламенті. У зв’язку з цим Арахамія висловив сподівання, що і сьогоднішнє рішення Абрамовича про складання депутатських повноважень так само стане прикладом для наслідування інших депутатів від забороненої ОПЗЖ.

«Тому закликаю інших депутатів із забороненої фракції ОПЗЖ наслідувати приклад. Пора вже нарешті відчути настрої суспільства на 11 місяці повномасштабної війни», – звернувся Арахамія до депутатів із забороненої фракції ОПЗЖ.

Щоправда, судячи з повідомлення, сам Арахамія не ототожнює Абрамовича з рештою депутатів з ОПЗЖ, називаючи останнього скоріше «своїм серед чужих у тилу п’ятої колони».

«Хоча, Ігор (Абрамович – ред.) зі своєю проукраїнською позицією ніколи не асоціювався у мене з ідеологією ОПЗЖ. Достатньо подивитись на «синхронність» його голосування з колишніми однопартійцями. Простіше кажучи, свій серед чужих у тилу п’ятої колони», – резюмував Арахамія.

Не оминув голова пропрезидентської фракції та створена Абрамовичем у парламенті депутатська група «Відновлення України», зазначивши, що остання послідовно підтримує всі важливі для майбутнього країни та відсічі агресору законодавчі рішення, завдяки чому у найважчі місяці війни зміцнила стійкість парламенту перед зовнішнім агресором.

Нагадаємо, 15 березня 2022 року стало відомо про вихід депутата Ігоря Абрамовича зі складу ще не забороненої на той час фракції «Опозиційна платформа – За життя».

Надалі, 22 травня, Ігор Абрамович створив у Верховній Раді депутатську групу «Відновлення України», співголовою якої його було обрано. За час парламентської каденції Ігор Абрамович неодноразово визнавався найрезультативнішим депутатом за кількістю розроблених та ухвалених законопроектів серед депутатів фракції «ОПЗЖ», при цьому голосування депутата найчастіше відбувалося всупереч загальній лінії голосування фракції. У Верховній Раді політик обіймає посаду заступника голови найбільшого та найвпливовішого парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, а також входить до складу Тимчасової спеціальної комісії з питань захисту прав інвесторів.

Previous post як ОБСЄ реагує на воєнні злочини Росії?
Next post Зарплати військових 2023 – Резніков пояснив порядок нарахування — tsn.ua