Росіяни готуються до наступу і водночас благають про переговори – Данилов – новини України, Політика

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов заявив, що росіяни готуються до нового наступу, але паралельно мало не благають про переговори. Про це він сказав у понеділок в ефірі Радіо NV.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

“Сьогодні Путін ставить завдання повного захоплення Луганської та Донецької областей, жодної таємниці у цьому немає”, – сказав Данилов.

Він підтвердив, що російський наступ може бути прив’язаний до 24 лютого як річниці повномасштабного вторгнення.

“На засіданні Ставки верховного головнокомандувача [6 февраля] Президент України всі ці питання спільно із членами Ставки промовляв. Ми також готуємось. Ми готуємось до будь-якого розвитку подій. Розуміємо, що відбувається у ворога, його стан”, – сказав Данилов.

Він запевнив, що Росія не зможе захопити Україну, як вона того хотіла, але й Україні потрібно буде “дуже багато працювати, щоби ми звільнили всю нашу землю”, включаючи Крим.

Це починають розуміти й у Росії, сказав Данилов.

“Досягти тих [целей], які вони ставили собі за захопленням нашої країни, вони не мають жодних можливостей. Тому на сьогодні благають. Беруть цілий пул переговірників. Вони зараз ведуть величезну роботу з певними групами, щоб вони розпочали переговори. Вже і Бразилія, і кого тільки немає у посередництві – “давайте домовлятимемося, щоб якось вирішити це питання”, – розповів Данилов.

Читайте також: Наступ неминуче: що готує російсько-українська війна у лютому

Андрій Водяний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post затримали військового, який зливав інформацію росіянам — tsn.ua
Next post На Волині представники УПЦ МП, виселяючись з парафіяльного будинку, прихопили навіть унітаз