Прибуток із ТРЦ Ocean Plaza йшов на зброю для російської армії: розслідування Trap Agresor – новини України, Політика

Доходи київського ТРЦ Ocean Plaza через ланцюжок компаній надходили в сім’ю російського олігарха Аркадія Ротенберга, і завдяки отриманим коштам його син придбав у Росії два патронні заводи, які озброєли для російського ВПК. Про це йдеться у відеорозслідуванні журналістки Інни Попович для проекту Trap Aggressor.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Журналістка повідомила, що, за даними слідства, син наближеного до російського диктатора Володимира Путіна олігарха Аркадія Ротенберга Ігор у 2017 році придбав 48% акцій Тульського патронного заводу, а ще за два роки – 50% Ульянівського патронного заводу. Згодом, за даними слідства, обидва заводи отримували державні контракти на виготовлення озброєння для російського ВПК.

Слідство стверджує, що Ротенберги роками виводили з Ocean Plaza мільйони доларів через кіпрські офшори.

Попович зазначає, що йдеться не лише про доходи, отримані від діяльності ТРЦ, а й про ухилення від сплати податків. Крім того, для незаконного отримання коштів до фінансової звітності вносилися недостовірні дані, додала вона.

“Лише з жовтня 2020-го до лютого 2022-го на кіпрські рахунки з компанії ІС Либідь перевели понад мільярд гривень. У цей період співвласником третини бізнесу вже був українець Василь Хмельницький”, – розповідає журналістка.

Слідство у справі Аркадія Ротенберга триває, але водночас навіть після накладених Україною в жовтні 2022 року персональних санкцій олігарх досі залишається тіньовим власником київського ТРЦ.

Мілана Головань

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Споживання електрики зростає, дефіцит зберігається – Укренерго – новини на УНН
Next post сприятливі дати для вінчання — Укрaїнa — tsn.ua