Центр страткомунікацій пояснив, чому РФ воює із західними танками, яких ще немає – новини України, Політика

Російська пропаганда намагається знецінити західні танки, які отримає Україна, щоб, по-перше, згладити негативний психологічний ефект, який виробляє ця інформація на російських військових на фронті, а по-друге — спробувати змусити партнерів України та виробників зброї переглянути свої рішення. Таке пояснення “війни” проти західних танків, хоч їх ще немає на полі бою, дає Центр стратегічних комунікацій.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Там зазначили, що пропагандистські ЗМІ проанонсували створення “загонів мисливців” на західні танки, за їхнє знищення або захоплення пропонують грошову винагороду.

“Російські військові реально бояться появи на полі бою західних танків. Пропаганда намагається якось згладити негативний психологічний ефект”, – пояснили у Центрі.

Пропагандисти також намагаються знецінити “Леопарди”, “Абрамси” та “Челленджери”, вигадуючи історії про їх непристосованість до театру бойових дій, складність в управлінні для українських екіпажів тощо.

“Анонс створення “мисливців на танки” – чергова безглузда ІПСО. Її адресатом є, зокрема, західні політики та компанії-виробники”, – йдеться у повідомленні.

У Центрі вважають, що Росії нема чого протиставити сучасним західним танкам. Там припускають, що власний проект Росії “Армата” виявився “бутафорією для відмивання бюджетних коштів”.

Наприклад, росіяни виготовили та поширюють у соцмережах таке безглузде відео.

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Байден виступить із доповіддю про стан справ у США: серед топ-тем очікуються економіка та Україна – новини на УНН
Next post Чи втомилися іноземці від війни та України: дослідження Ipsos Group – новини України, Світ