За прикладом Вагнера. Газпром створює власну терористичну організацію – ГУР – новини України, Політика

Російський “Газпром” створює власну терористичну організацію. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Українська розвідка опублікувала розпорядження від 4 лютого 2023 року, підписане главою уряду РФ Михайлом Мішустіним, про надання Газпрому права на заснування “приватної охоронної організації”.

Документ встановлює, що засновниками будуть Газпром із розміром частки у статутному капіталі “організації” 70% та “приватна охоронна організація” СТАФ-ЦЕНТР із часткою 30%.

У ГУР наголосили, що при створенні “організації” уряд Росії посилається на закон “про безпеку об’єктів паливно-енергетичного комплексу”. Розмір частки такого підприємства у статутному капіталі нової “організації” не може бути меншим за 50%.

В українській розвідці вважають, що це свідчить про “перегонку озброєнь”, що триває в Росії, серед основних політичних гравців, які активно створюють терористичні організації за прикладом бойовиків Вагнера Євгена Пригожина.

  • 6 лютого Верховна Рада визнала приватну військову компанію Вагнера міжнародною злочинною організацією, а також визнала російські ПВК терористичними організаціями.

Читайте також: Пригожин не керує загонами ПВК Вагнера, він забезпечує піар та фінансування – ГУР

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Посольство відшукало дев’ять із 27 українців, які перебували в зоні землетрусу в Туреччині
Next post Капітану російського судна повідомили про підозру за причетність до перевезення краденого зерна з Криму – новини на УНН