Шмигаль доручив підготувати санкції проти Юрія Бойка та позбавити звання Героя України – новини на УНН

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відповів на петицію, яка набрала необхідних 25 тисяч голосів щодо позбавлення нардепа Юрія Бойка звання Героя України. Під час засідання Уряду він доручив розробити санкції для РНБО проти нардепа. УНН.

Подробиці

Повідомляється, що Міжвідомча робоча група, серед якої представники Уряду, НАЗК, СБУ, НАБУ, ГПУ та інших органів, дійшла висновку, що через колізію чинного законодавства деяких діячів на сьогодні неможливо позбавити найвищих державних нагород.

Цитата

“Тому ще у грудні я доручив Мін’юсту та Першому віце-прем’єру напрацювати зміни до законодавства. Це доручення виконано і сьогодні Уряд схвалив відповідний проект закону. Він передбачає, що накладення санкцій на особу дає підстави для позбавлення його державних нагород”, – заявив він.

Шмигаль додав, що Уряд також дав робочій групі доручення повторно розглянути питання про позбавлення Юрія Бойка звання Герой України та винести пропозиції на розгляд РНБО одночасно із набранням чинності вже згаданим законопроектом.

Нагадаємо

12 грудня Президент Володимир Зеленський відповів на петицію із проханням позбавити голову забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя” Юрія Бойка звання Герой України.

У відповіді на петицію Зеленський зазначив, що звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням вивчити поставлене в петиції питання, проаналізувати наявність обґрунтованих підстав для застосування персональних обмежувальних заходів щодо Юрія Бойка та поінформувати про результати.

Previous post вінничани зробили для фронту унікальний позашляховик — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post Україна відправить до Туреччини 87 рятувальників для допомоги у ліквідації наслідків землетрусу