До Києва прибув “перший” Leopard, далі їх буде більше – Резніков – новини на УНН

КИЇВ. 7 лютого. УНН. До Києва прибула модель зменшеного бойового танка Leopard-2. Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що танків прибуватиме в Україну ще більше. УНН.

Цитата

“До Києва прибув “перший” Leopard 2. Їх буде більше. Дякуємо канцлеру Німеччини, моєму колегі Борису Пісторіусу та німецькому народу. Танкова коаліція йде… до перемоги”, – написав Резніков у своєму Twitter.

Доповнення

За даними Spiegel, Рада безпеки уряду Німеччини схвалила постачання 178 танків Leopard 1 для України з промислових запасів, що значно більше, ніж було оголошено раніше.

Контекст

Нині Німеччина розглядає можливість викупу 15 танків Gepard, які продала Катару, але може зіткнутися з деякими проблемами, оскільки боєприпаси для них виробляються у Швейцарії, яка досі відмовлялася дозволити реекспорт в Україну на підставі того, що це порушило її нейтралітет. Проте деякі швейцарські законодавці наполягають на тому, щоб країна переглянула свою позицію.

Після кількох тижнів інтенсивного тиску з боку своїх партнерів Німеччина оголосила минулого тижня, що схвалить постачання Україні близько 80 танків Leopard 2.

Великобританія також пообіцяла відправити Києву кілька своїх танків Challenger 2, а США заявили, що відправлять 31 танк M1 Abrams.

Previous post подробиці, відео і карта бойових дій — tsn.ua
Next post Загинули понад 200 українських спортсменів та тренерів. Жодної нейтральності не може бути, поки йде війна