ГУР: Шойгу приписує собі неіснуючі перемоги та активізує конфлікт із вагнерівцями – новини України, Політика

Російський міністр оборони Сергій Шойгу приписує собі неіснуючі перемоги та активізує конфлікт із бойовиками терористичної організації Група Вагнера. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як зазначається, пропагандистська агенція країни-окупанта ТАРС повідомила про те, що Шойгу на селекторній нараді заявив про повний контроль з боку армії окупантів над населеними пунктами Соледар, Кліщіївка, Краснопілля, Благодатне, Миколаївка Донецької області та Підгірне, Лобкове Запорізької.

У ГУР додали, що Шойгу також згадав про “успішний” розвиток бойових дій під Бахмутом і Вугледаром, наголосив, що всі зазначені “досягнення” є результатом дій армії Росії.

“При цьому шойгу свідомо не згадав той факт, що на всіх зазначених напрямках для ведення бойових дій активно залучені сили приватної військової компанії “вагнер”. Навпаки кадрова російська армія грає лише епізодичну роль сил підтримки”. Ця інформація замовчується російськими пропагандистськими ЗМІ, що свідчить про продовження конфлікту серед військово-політичного управління РФ”, – заявили в ГУР.

У розвідці зазначили, що із Соледара українські війська було виведено ще 25 січня, про що офіційно повідомляло командування ЗСУ.

Щодо інших населених пунктів, то їхнє захоплення ворогом нині не підтверджується.

  • 6 лютого у розвідці повідомили, що в Росії продовжують виробляти ракети, але спроби проводити імпортозаміщення та спрощувати виробництво призводять до того, що це вже “зовсім не те” зброя.

Читайте також: Росія отримає нову партію дронів-камікадзе з Ірану, кількість невідома – розвідка

Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post розвідка повідомила про конфлікт з Вагнером — tsn.ua
Next post Ексголову СБУ Якименка підозрюють у причетності до катувань у Херсоні під час окупації