Парламент Молдови ухвалив у другому читанні закон про покарання за сепаратизм – новини України, Політика

Парламент Молдови ухвалив у другому читанні законопроект, який запроваджує кілька нових статей кримінального кодексу, зокрема покарання за сепаратизм. Про це повідомляє Newsmaker.md.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Проголосований парламентом Молдови законопроект запроваджує поняття “антиконституційний суб’єкт” та “незаконна інформаційна структура”. Поправки, як стверджують їхні автори, мають внести до кримінального кодексу відповідальність за діяльність незаконних воєнізованих організацій, створених як усередині країни, так і за кордоном.

Інша група поправок вводить у кримінальну практику склади злочинів, пов’язаних зі шпигунством та державною зрадою.

Стаття про переслідування за сепаратизм передбачає покарання за спроби відокремити частину території Молдови із порушенням положень національного законодавства чи міжнародних договорів.

Влада незаконно окупованої Росією молдавської території Придністров’я засудила рішення парламенту Молдови і заявила, що поправки до кримінального кодексу “можуть мати руйнівний ефект на переговорний процес” між Кишиневом і Тирасполем.

ДОВІДКА. Молдова втратила контроль над Придністров’ям після збройного конфлікту 1992-го, який нібито виник “через побоювання” проросійської частини населення, що Молдова увійде до Румунії. З того часу там знаходяться російські окупаційні війська.

Сергій Бережний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post лейтенант Нацгвардії пояснив — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post «Не буде Криму – не буде Росії». Як кримчан лякають Україною