Схеми встановили особи російських військових, відповідальних за тортури в Балаклії – відео – новини України, Політика

Журналісти встановили військовослужбовців російської армії та кураторів із ФСБ, відповідальних за тортури у Балаклії Харківської області. Про це розповідається у програмі “Схеми”.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Журналісти ідентифікували окупантів, які намагалися завербувати місцеве населення і вишукували жертв для катівень під час окупації Балаклії, а також ідентифікували кількох співробітників ФСБ, які їх курували.

Також журналісти вивчили склад неформального угруповання військ “Балаклея”, що діяло під час окупації частини Харківської області, і склали список підрозділів російської армії, внутрішніх військ РФ і підконтрольних їм збройних формувань, що входять до цього угруповання.

У розпорядженні редакції “Схем” опинилася флешка, яка, напевно, належала одному із заступників командира з політичної роботи угруповання військ “Балаклея”.

Флешка містить сотні різних документів, які допомогли журналістам ідентифікувати військовослужбовців та методи поводження з місцевими жителями.

“Схеми” ідентифікували 46-річного полковника з Воронежа Миколи Климанова, заступника командира з військово-політичної роботи 11-го армійського корпусу Балтійського флоту РФ.

Наприкінці березня він “у Балаклії, Савинцях та навколишніх селах особисто організовував взаємодію з органами місцевого самоврядування, роботу з місцевим населенням щодо виявлення осіб, які негативно налаштовані до військовослужбовців ЗС РФ, що дозволило своєчасно повідомляти підрозділи Росгвардії”.

Ще один військовий, який проводив “роботу з мирним населенням” – 45-річний Володимир Чернєв, командир стрілецької роти в луганському 202-му стрілецькому полку, що належить до Південного військового округу РФ. Щонайменше з 2018 року він – радник ватажка терористичного угруповання ЛНР.

Журналісти “Схем” також поспілкувалися з кількома жителями, яких під час окупації уклали до райвідділу поліції Балаклії – там військові РФ облаштували катувальну.

“Схемам” також вдалося ідентифікувати кількох співробітників ФСБ, які орудували у Балаклії.

Як зазначається, оригінал забутого окупантами флеш-носія знаходиться у слідчих Управління СБУ Харківської області та вивчається у рамках кримінального провадження.

Читайте також: Цілі для ЗСУ. Журналісти знайшли російські військові об’єкти у Криму – відео, фото

Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post очільник Бундесверу назвав терміни — tsn.ua
Next post Ізраїльська армія вбила палестинського підлітка під час рейду на Західному березі – новини на УНН