Суд дав 15 років жителю Святошино, який коригував російські удари по Києву.

Суд визнав винним у державній зраді мешканця Святошинського району Києва, який коригував удари російських окупантів по Києву з “Градів” та “Смерчів” на початку повномасштабного вторгнення. Вирок – 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Про це повідомляє прес-служба СБУ, яка проводила розслідування у справі.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Саме через наведення киянина у березні 2022 року російські окупанти обстріляли один із районів столиці, внаслідок чого двоє людей загинули, ще четверо отримали поранення.

Того ж місяця співробітники СБУ затримали зловмисника за місцем проживання. Ним виявився мешканець Святошинського району, який підтримав збройну агресію РФ.

Щоб допомогти окупантам, він створив публічний Telegram-канал, де розміщував координати базування українських захисників та локацію критичної інфраструктури.

Серед активних користувачів цього інтернет-ресурсу були учасники окупаційних угруповань РФ, які використали оприлюднені відомості для ракетно-артилерійського обстрілу столиці.

Крім того, зловмисник закликав через соцмережу до підтримки російських загарбників та виправдовував їхні військові злочини.

Суд дав 15 років мешканцю Святошино, який коригував російські удари по Києву

Під час обшуків у його квартирі правоохоронці виявили електронні файли зі списком та координатами українських військових об’єктів.

  • 15 березня внаслідок обстрілу Києва окупантами боєприпаси потрапили до дев’ятиповерхового та шістнадцятиповерхового житлових будинків у Святошинському районі. Загинули двоє людей.
  • 17 березня російські війська знову обстріляли Святошинський район Києва.
  • 26 березня у Святошинському районі зникло електропостачання через обстріл російськими військами передмість столиці.

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Генсекретар Європейського інституту омбудсмана вивіз українських дітей до Росії – Лубінець
Next post що він збував — Укрaїнa — tsn.ua