Сунак: Ми допоможемо Україні захиститися від Росії, цьогорічна перемога має бути – новини України, Політика

Прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак, виступаючи у британському парламенті, заявив, що мета Британії – перемога України на полі бою цього року. Він додав, що остання допомога його країни забезпечить Україні можливість захиститись від Росії. Про це повідомляє ВВС.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Сунак сказав, що радий візиту президента Володимира Зеленського до Великобританії. За його словами, це “свідчення непорушної дружби” між Великою Британією та Україною.

Прем’єр зазначив, що остання допомога Великобританії забезпечить Україні можливість захиститись від Росії.

Сунак сказав, що метою Великобританії залишається перемога України на полі бою цього року, додавши, що російська агресія “не може і не продовжуватиметься”.

Ось чому Велика Британія нарощує військову підтримку України, сказав він, включаючи навчання морських піхотинців та пілотів.

“Ми продовжимо підтримувати Україну, щоб забезпечити вирішальну військову перемогу на полі бою цього року”, – сказав він.

Сунак також заявив, що військові злочини Росії проти України “жахливі”.

Прем’єр сказав, що Великобританія пишається тим, що продемонструвала лідерство у фінансовій та технічній підтримці Міжнародного кримінального суду щодо притягнення до відповідальності російських військових злочинців. Він сподівається, що незабаром будуть перші звинувачення.

Крім того, за словами Сунака, Великобританія працює над тим, щоби відновлення України фінансувалося належним чином.

  • Сьогодні вранці в офісі Сунака повідомили, що інструктори Королівських військово-повітряних сил Великобританії почнуть навчати українських льотчиків, щоб вони могли літати на винищувачах стандарту НАТО.
  • Також офіційний Лондон оголосив, що на зустрічі із Зеленським Сунак запропонує йому “можливості більшої дальності” для Сил оборони.

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post про що Малюк звітував парламенту перед призначенням головою СБУ
Next post Рідні легендарного львівського екскурсовода розповіли про причини його раптової смерті