Лубинець заявив про вихід із Європейського інституту Омбудсмана – новини на УНН

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубинець повідомив, що направив листа до Європейського інституту Омбудсмана про вихід із цього об’єднання – після ситуації, коли “правозахисник Європейського інституту Омбудсмана (ЄІО)” вивіз двох українських дітей на територію Росії. УНН.

Цитата

“Направив терміновий лист членам Європейського інституту Омбудсмана про вихід з цього об’єднання, – повідомив Лубинець у Telegram. – Цей крок став наслідком того, що двох українських дітей, які перебували на території Республіки Австрія через російську збройну агресію, “правозахисник Європейського інституту Омбудсмана (ЄІО)” вивіз на територію Росії. За інформацією ЗМІ, це зробив Доктор Йозеф Зігеле, Генеральний Секретар ЄІО, член Правління ЄІО та Заступник Омбудсмана Тіроля. Владою Австрії розпочато офіційне розслідування щодо дій Й. Зігеле”.

Подробиці

“Вказані факти, а саме насильницька передача дітей однієї групи в іншу, є однією з ознак геноциду відповідно до статті II Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року “Про запобігання злочину геноциду та покарання за нього”, – додав він.

“У Європейському інституті Омбудсмана на моє прохання не провели внутрішнього розслідування і не застосували відповідних санкцій до пана Зігели, вчинок якого суперечить меті заснування Інституту і свідчить про його упередженість. Президент Інституту Драган Мілков проігнорував мої запити”, -.

Омбудсмен України підкреслив, що вважає, що “подібні дії шкодять національним інтересам України, коли триває кривава повномасштабна війна”. І підкреслив, що повернення кожної депортованої дитини є надскладним процесом, який потребує титанічних зусиль та часу.

“Звернувся до колег, які є членами Інституту, розглянути можливість негайного виходу з Європейського інституту Омбудсмана та засудити дії його керівництва”, – наголосив Лубинець.

Previous post Частка NPL збільшилася до 38% за 2022 рік.
Next post У Москві скасували єдину п’єсу, де грала Ахеджакова