Тягне час і вважає, що має достатньо ресурсів для війни: естонська розвідка розкрила “секрет” військової стратегії путіна – новини на УНН

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Російський диктатор Володимир Путін тягне час і вважає, що має достатньо ресурсів для підживлення своєї військової машини. Такі висновки публікує видання Bloomberg із посиланням на щорічний звіт Служби зовнішньої розвідки Естонії. УНН.

Подробиці

У матеріалі наголошується, що хоч росія навряд чи досягне успіху у своїй тактиці ведення війни. Зокрема, путін це не зупинить, навіть незважаючи на невдачі в перший рік вторгнення. Ключовим фактором для нього є ослаблення підтримки України з боку партнерів, таких як США та НАТО.

Зокрема, там зазначають, що диктатор тягне час і вважає, що Україна та Захід вичерпаються раніше за Росію.

Також путін упевнений у тому, що зможе бомбардуванням інфраструктури змусити Україну сісти за стіл переговорів.

У звіті наголошується, що навіть незважаючи на те, що російські стратеги зіткнулися зі здатністю України захищатися і масштабом санкцій США та ЄС – російський уряд не виявляє жодних ознак поступливості та має намір застосувати інструменти “пропагандистського імперіалізму”.

У той же час, російська еліта все більше переконується в тому, що російський президент збожеволів, але більшості з них не вистачає сміливості зробити реальні кроки до змін.

Натомість послідовники путіну не мають жодної значної групи, яка сповідувала б демократичні цінності. Зокрема, “радикальні” фракції виборюють владу, серед яких є керівник “вагнерівців” Євген Пригожин та голова Чечні Рамзан Кадиров.

Естонська розвідка називає авторитарний режим путіна “Радянським Союзом 2.0”, де “на горизонті не було нового Горбачова, не кажучи вже про Єльцин”.

Цитата

“Російське вторгнення підвищило ризик військового конфлікту в країнах Балтії, оскільки подальша мобілізація та заплановані на кінець цього року масштабні російські військові навчання посилять напругу на східному фланзі НАТО”, – йдеться у матеріалі.

У розвідці занепокоєні тим, що оскільки росія вважає Балтію найбільш вразливим регіоном у військовому альянсі – “ймовірно”, що москва віддасть пріоритет відновленню своїх військ поблизу Естонії, що може зайняти до чотирьох років.

Доповнення

Раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомив, що путін доручив новому командувачу об’єднаного угрупування сил росії в Україні Валерію Герасимову захопити Донбас до березня.

Наразі Росія готується до нового наступу на Україну, про що свідчать звіти Головного управління розвідки МО, а також заяви головних представників влади.

Так, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що росія може готувати новий наступ на Україну на 24 лютого через рік з початку повномасштабного вторгнення.

Як зазначив Секретар Ради Національної безпеки та оборони Олексій Данилов, під час наступного запланованого настання російські окупаційні війська можуть піти на північний схід від Харкова чи на південь від Запоріжжя.

У той же час, за даними Financial Times, в найближчі 10 днів Росії може розпочати наступ на західну частину Луганської області, а також на південь Донецької.

За словами голови Луганської ОДА Сергія Гайдая, на Луганщині наступ росіян може бути з трьох напрямків – Сватове, Кремінна, Білогорівка.

А голова Харківської ОДА Олег Синегубов зазначив, що ворог посилює свою військову присутність саме на лінії фронту – це за Куп’янським напрямком, за Дворічанським напрямком та у напрямку Кремінної. Збройні Сили України сприймають цю загрозу реально і готові дати відсіч ворогові.

Previous post Великобританія планує готувати українських пілотів винищувачів та морських піхотинців – новини на УНН
Next post Мірзоян відповів, як в українському шоу-бізнесі відреагували на зникнення Винника