Зеленський у Лондоні: Перемога України змінить світ, це буде перемога над ідеєю війни – новини України, Політика

Виступаючи перед британськими політиками в Лондоні, президент Володимир Зеленський заявив, що перемога України у війні з Росією змінить світ і унеможливить будь-яку агресію в майбутньому.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Зеленський подякував Великій Британії за підтримку України “з першого дня”.

“Лондон стояв на боці Києва з першого дня, з перших секунд і хвилин війни… простяг руку допомоги, коли світ ще не зрозумів, як реагувати”, – сказав він.

“Я прийшов сюди і стою перед вами від імені хоробрих, від імені наших героїв війни, які зараз в окопах під вогнем ворожої артилерії, від імені наших льотчиків та від імені кожного захисника неба, що захищає Україну від ворожих літаків та ракет, від імені наших танкістів , які борються за відновлення наших українських кордонів, від імені наших призовників, які зараз проходять підготовку, зокрема й тут, у Британії”, – сказав президент.

Окремо він подякував колишньому прем’єр-міністру Борису Джонсону, сказавши, що той продемонстрував “мудрість і характер” на початку війни.

Перемога України змінить світ і дотримає будь-яких майбутніх агресорів, сказав Зеленський.

“Сполучене Королівство йде разом із нами до найважливішої перемоги у нашому житті, це буде перемога над самою ідеєю війни”, – сказав він.

  • 8 лютого Зеленський прилетів до Великої Британії. Він зустрівся із прем’єр-міністром Ріші Сунаком, виступив перед британським парламентом. Також він планує побачитися із бійцями Збройних Сил України, які проходять підготовку у Британії.
  • Очікується, що Зеленський зустрінеться із королем Чарльзом III.
  • 9 лютого Зеленський має приїхати до Брюсселя та виступити перед Європейським парламентом.
  • Сунак під час сьогоднішнього виступу у британському парламенті заявив, що мета Британії – перемога України на полі бою цього року. Він сказав, що остання допомога країни забезпечить Україні можливість захиститись від Росії.

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Німецька газета опублікувала лист ув’язненого кримськотатарського активіста Джеляла
Next post Найбільший експортер вугілля у світі відмовився від будівництва вугільної шахти поблизу Великого Бар’єрного рифу – новини на УНН