“Ми всі так хвилювалися”. Відомі деякі деталі зустрічі Зеленського з королем Чарльзом – новини України, Політика

Британські ЗМІ публікують деякі подробиці розмови президента Володимира Зеленського із британським королем Чарльзом ІІІ.

Підписуйтесь на наш Instagram: корисні пояснення актуальних тем

Монарх сказав українському президенту, що радий вітати його у Букінгемському палаці, на що Зеленський відповів, що для нього “велика честь бути тут”, пише Sky News.

“Дякую, що знайшли для мене час”, – сказав він.

Тоді Чарльз сказав: “Ми всі так довго хвилювалися за вас і думали про вашу країну, що я не можу передати вам”. “Щиро дякую”, – відповів Зеленський.

Далі король сказав, що він чув, що президент виступав перед обома палатами британського парламенту сьогодні. Президент відповів, що відчув “велику підтримку” від депутатів. “Я дуже радий”, – сказав монарх.

Королівський кореспондент ВВС Шон Кофлан пише, що візит Зеленського означає набагато більше, ніж просто рукостискання та фотографування. “Це була глибоко особиста справа. Король був надзвичайно відвертим стосовно України”, – пояснює він.

Журналіст нагадав, що після російського вторгнення тодішній принц Уельський засудив “жорстоку агресію” у виразах набагато різкіших, ніж зазвичай дозволяють собі члени королівської родини.

Чарльз був першим членом сім’ї, котрий відвідав регіон, куди прибували мільйони біженців з України. Під час раптового візиту до Румунії минулого травня він відвідав центр допомоги, де українцям роздавали продукти та одяг.

  • 8 лютого Зеленський прилетів до Великої Британії. Він зустрівся із прем’єр-міністром Ріші Сунаком, виступив перед британським парламентом. Також він планує побачитися із бійцями Збройних Сил України, які проходять підготовку у Британії.
  • Очікується, що Зеленський зустрінеться із королем Чарльзом III.
  • 9 лютого Зеленський має приїхати до Брюсселя та виступити перед Європейським парламентом.
  • Сунак під час сьогоднішнього виступу у британському парламенті заявив, що мета Британії – перемога України на полі бою цього року. Він сказав, що остання допомога країни забезпечить Україні можливість захиститись від Росії.
  • Виступаючи перед британськими політиками в Лондоні, Зеленський заявив, що перемога України у війні з Росією змінить світ і унеможливить будь-яку агресію в майбутньому.

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Наслідки землетрусу в Туреччині будуть відчуватися у світі кілька років, у тому числі в Криму – сейсмолог
Next post Війська РФ на окупованій Херсонщині обшукують і грабують місцевих жителів – Генштаб