Оборонна зустріч із США. Все для того, щоб ми могли активно діяти – Зеленський – новини України, Політика

Метою сьогоднішньої розмови між Україною та США у розширеному оборонному форматі було посилення українських воїнів, нові рішення для того, щоб Україна була здатна проводити активні дії та захищатися від російського терору. Про це у відеозверненні сказав президент Володимир Зеленський.

“Наша мета очевидна – це посилення наших воїнів, нові рішення для того, щоб Україна була здатна проводити активні дії та захищатися від російського терору, відновлювати реальну безпеку. Ці рішення будуть”, – сказав він.

“Є лише один суб’єкт, який руйнує життя – це Росія. Є лише один спосіб захистити життя – треба вигнати російську армію з української землі. І ми це зробимо”, – заявив президент.

Раніше сьогодні, 18 березня, відбулася онлайн-зустріч представників вищого військового командування України та США.

На зустрічі в режимі відеозв’язку були присутні головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об’єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі. Наприкінці розмови приєднався президент Володимир Зеленський.

У зустрічі також взяли участь міністр оборони Олексій Рєзніков та його перший заступник Олександр Павлюк, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, командувач оперативно-стратегічного угрупування “Таврія” Олександр Тарнавський, командувач Повітряними силами ЗСУ Микола Олещук.

Читайте також: Залужний розраховує створити три корпуси 60 000 бійців для наступу – The Economist

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post естонська розвідка описала процеси в РФ — Політика — tsn.ua
Next post “Це спланована кампанія проти бізнесу”. Parimatch звернувся до Зеленського після введення санкцій