Естонія надсилає ще одного дипломата РФ “за підрив безпеки” – новини України, Політика

Естонія висилає консула Російської Федерації Олександра Савінова, який “брав активну участь у підриві безпеки та конституційного ладу Естонії”. Про це повідомляє ERR.ee.

МЗС Естонії викликало тимчасового повіреного у справах посольства РФ і вручило йому дипломатичну ноту про те, що співробітника російського посольства з дипломатичним статусом оголошено персоною нон грата. МЗС заявило, що його діяльність в Естонії суперечила Віденській конвенції про дипломатичні відносини, тому він має залишити країну не пізніше 29 березня.

У МЗС Естонії зазначають, що російський дипломат “брав безпосередню та активну участь у підриві безпеки та конституційного ладу Естонії, поширенні пропаганди, яка виправдовує військові дії Росії, і займався розколом суспільства Естонії”.

Глава МЗС Урмас Рейнсалу сказав ERR.ee, що йдеться про консула Олександра Савінова.

Естонія та Росія зберігають дипломатичні відносини, проте відкликали своїх послів.

  • 17 березня 2023 року президент Володимир Зеленський звільнив Мар’яну Бецу з посади посла України в Естонії та призначив замість неї Максима Кононенка.
  • 22 березня прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що Росія підготувалася до тривалої конфронтації, і країни Європи теж мають бути готові до неї.

Сергій Бережний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Виїзд чоловіків за кордон України — хто може виїхати і хто ухвалює рішення про дозвіл, пояснив Юрчак
Next post Лукас Масоеро похвалив володимира путіна — реакція мережі