Вісім головних новин України та світу на 19:00 24 березня – новини України, Політика

1. РОСІЯ АТАКОВАЛА СУМСЬКУ ОБЛАСТЬ ВИНИХУВАЧАМИ СУ-35, НАЙБІЛЬШЕ 10 КЕРУЮЧИХ АВІАБОМБ – ВСУ. Російські окупанти вночі 24 березня атакували Сумську область винищувачами Су-35, випустили понад 10 керованих авіабомб (докладніше).

2. РОСІЯНИ УДАРИЛИ ІЗ С-300 ЗА ПУНКТОМ НЕЗОКРУШИМОСТІ В КОНСТАНТИНІВЦІ — ЗГИНУЛИ П’ЯТОРО ЛЮДИНУ. Російські окупанти вночі о 01:00 випустили дві ракети з зенітно-ракетного комплексу С-300 по Костянтинівці Донецької області. Одна з них потрапила до пункту незламності, внаслідок чого загинули троє жінок (докладніше).

3. БЛІНКЕН ДОПУСТИЛ, ЩО УКРАЇНА ПОВЕРТАТИме КРИМ НЕ ВІЙСЬКОВИМ СПОСОБОМ. Держсекретар США Ентоні Блінкен припустив, що окуповані росіянами українські території доведеться повертати дипломатичними, а не військовими методами. Як і раніше, він зазначив, що будь-які рішення з цього приводу має приймати офіційний Київ – і ніхто більше (докладніше).

4. В УКРАЇНІ АРЕСТОВАЛИ ЩЕ БІЛЬШ 442 МЛН ГРН “Прихованих” АКТИВІВ ОКСАНИ МАРЧЕНКА. За клопотанням Івано-Франківської обласної прокуратури суд заарештував майнові права Оксани Марченко – подружжя колишнього народного депутата, лідера забороненої в Україні партії ОПЗЖ Віктора Медведчука, який позбавлений українського громадянства (докладніше).

5. МАШИНГВЕРИ, “БАРСУКИ”, ЗАПЧАСТИНИ ДО LEOPARD 2 І MARDER, СЕНСОРИ: НОВА ПОСТАВКА З НІМЕЧЧИНИ. Уряд Німеччини оприлюднив публічну частину нового пакету військової допомоги Україні, вже переданого Силам оборони: там важка інженерна техніка, антидрон-сенсори, кулемети та інше (докладніше).

6. РУМИНСЬКИЙ СЕНАТОР ШОШОАКЕ ЗАХОТІЛА УКРАЇНСЬКОЇ ЗЕМЛІ. У КУЛЕБИ ІНІЦІЮЮТЬ САНКЦІЇ. Міністерство закордонних справ ініціює накладення санкцій на румунського сенатора Діану Шошоаке за загрозу національній безпеці. Так у відомстві Дмитра Кулеби відреагували на заклики ультраправого політика до захоплення частини української території на південному заході (докладніше).

7. ПАРЛАМЕНТ ШВЕЦІЇ ДОЗВОЛИВ ПЕРЕДАТИ УКРАЇНІ ТАНКИ, САУ ARCHER І СИСТЕМУ ППО — НОВИЙ ПАКЕТ. Парламент Швеції дозволив уряду країни передати Україні пакет військової допомоги на $532 млн (докладніше).

8. LEROY MERLIN ВИРІШИЛА ПІТИ З РОСІЇ. МАГАЗИНИ ДІСТАТЬСЯ МІСЦЕВОМУ МЕНЕДЖМЕНТУ. Французька група ADEO оголосила рішення передати контроль над усіма російськими магазинами Leroy Merlin місцевому менеджменту (докладніше).

Читайте також головний текст дня: Розбір | НАБУ підозрює Сенніченка у розкраданні держкомпаній. Як працювала схема та кому приготуватися

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ​​✅ КМУ ухвалив постанову, яка унормовує впровадження незалежного аудиту систем …
Next post ЄЦБ тисне на австрійський Raiffeisen Bank International, щоб залишити Росію.