Авдіївка. На напрямі зараз найгарячіше, але атак поменшало, ворог видихається – ВСУ – новини України, Політика

Авдіївський напрямок є одним із найгарячіших на фронті, але й там окупанти “видихаються”, вже атакують у рази менше. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашковський.

“У районі Авдіївки, не так щоб дуже вже гаряче, але ворог продовжує атакувати і саму Авдіївку, намагається взяти її в кільце. Також бойові дії йдуть у районі Мар’їнки, де ворог теж намагається атакувати наші позиції”, – зазначив спікер ВСУ.

Загалом, за його словами, минулої доби росіяни 31 раз атакували Донецький напрямок, 15 з цих атак були на Авдіївському напрямку. Також уночі було сім штурмових дій – і також на Авдіївському напрямку.

“Можна сказати, що на цьому напрямку найгарячіше, але втрат територій за ніч не сталося. Сподіватимемося, що на сьогоднішній день ми матимемо той самий результат, а може, трохи краще”, – сказав Дмитрашковський.

Він зазначив, що тиждень чи два тому були дні, коли росіяни атакували 95 разів на добу на одному напрямку.

“Тобто можна сказати, що ворог теж видихається і минулого тижня вже включав резерви – це був підрозділ 98 десантної бригади та дві танкові роти, які приєднувалися до бойових дій. Можна сміливо сказати, що ворог основні свої сили вже вичерпав, поніс досить великі втрати особового складу та техніки. Тільки за минулу добу ворог втратив понад три роти особового складу вбитими та пораненими”, – зазначив спікер ЗСУ.

  • У ранковому зведенні Генштаб повідомив, що на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках українські воїни відбили понад 79 атак супротивника.
  • Сьогодні Дмитрашковський також повідомив, що загарбники бояться українського контрнаступу, а вздовж фронту розміщують муляжі техніки та артилерії, щоби створити відчуття масовості.

Читайте також: Генерал Тарнавський про Авдіївку: РФ намагається оточити місто, ЗСУ розбивають штурми – фото

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Дмитра Комаху засуджено на 4,6 роки — пропонував 24 млн гривень хабара Андрію Бойку
Next post Як в Україні та у світі бачили деокупацію Криму? 2019 рік