Макрон та Урсула фон дер Ляйєн планують візити до Китаю – Reuters – новини України, Політика

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн та президент Франції Еммануель Макрон планують візити до Китаю на початку квітня. Про це повідомляють новинні медіа з посиланням на Reuters.

Reuters поки що без додаткових подробиць повідомило, що фон дер Ляйєн і Макрон планують на початку квітня поїздку до Китаю.

Агентство зазначає, що візит запланований невдовзі після офіційної поїздки глави КНР Сі Цзіньпіна до Москви та його переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним.

Сьогодні прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес також повідомив, що наступного тижня він планує візит до Пекіна і що світ має прислухатися до Китаю, щоб знайти спосіб припинення війни та відновити територіальну цілісність України.

ДОВІДКА. Китай заявляє про свою “нейтральну” позицію щодо війни Росії проти України, яку Пекін називає “українською кризою”. КНР неодноразово повторювала кліше російської пропаганди про те, що РФ на війну “спровокували” НАТО та США, а також не засуджувала війну, яку Москва веде для знищення українського народу, однак одночасно заявляла про відданість принципу територіальної цілісності та непорушності встановлених кордонів. Китайські офіційні особи регулярно закликають до переговорів та кажуть, що вони “за мир у всьому світі”.

  • Сі Цзіньпін перебував із триденним візитом у Москві: 20 березня 2023-го він провів переговори з Путіним тет-а-тет, 21-го – з розширеними делегаціями.
  • 24 березня у Міністерстві закордонних справ Китаю звинуватили США у “перешкоджанні миру” в Україні.

Читайте також: Китай втягує країни Євросоюзу у свій “мирний план” – Bloomberg

Сергій Бережний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Погода в Україні на 25-26 березня – сайт Метеопрог дав прогноз
Next post На програму безповоротних грантів “єРобота” було виділено вже близько 2,5 млрд грн – Шмигаль