Паралімпійському атлету Пісторіусу відмовили у достроковому звільненні

Суд у Південній Африці відмовив колишньому атлету Оскару Пісторіусу у достроковому звільненні під заставу. З 2016 року він перебуває у в’язниці за ненавмисне вбивство подруги. Департамент виправної служби заявив, що Пісторіус ще не відбув мінімального терміну, після якого можна просити про вихід під заставу. На забороні його випускати наполягали батьки вбитої.

Оскар Пісторіус був зіркою паралімпійського та олімпійського спорту на початку 2010-х. Він народився без малогомілкових кісток, у дитинстві йому ампутували ноги. Свої перші кроки хлопчик зробив на протезах і опанував їх, як рідні ноги. Пісторіус з дитинства займався бігом і в юності почав перемагати на паралімпійських змаганнях.

Він став першим спортсменом-інвалідом, який досяг права змагатися нарівні зі здоровими атлетами. Виступав за збірну ПАР на чемпіонаті Європи в Ліньяно (Італія), чемпіонаті світу у Тегу у Кореї та Олімпіаді 2012 року у Лондоні. Був дворазовим срібним призером чемпіонату Африки 2012 серед здорових спортсменів.

У лютому 2013 року в будинку Пісторіуса було вбито його дівчину Ріву Стенкамп. Спортсмен стверджував, що прокинувся від галасу і вирішив, що до хати пробрався грабіжник. Він вистрілив зі своєї зброї через двері, але за дверима виявилася Стенкамп. У 2014 році суд засудив Пісторіуса до п’яти років ув’язнення за вбивство з необережності. Пізніше термін був збільшений до шести і потім до 13 років позбавлення волі.

Представник в’язниці, в якій міститься Пісторіус, заявив, що атлет зможе претендувати на дострокове звільнення рано в серпні 2024 року.

Previous post Зеленський переконаний: Чи буде новий Нюрнберг – для рашистів – новини України, Політика
Next post «Російські кати і вбивці отримають справедливі вироки. Стовідсотково» – Зеленський