Десятки тисяч доларів: футболіст видав правду про “стимуляцію” від Динамо і Шахтаря – SPORTNEWS.COM.UA

Український центрбек Ігор Пластун пригадав свої виступи за “Оболонь”, та як київська команда за сезон 2010/2011 років жодного разу не поступилася двом грандам вітчизняного футболу.

– У сезоні 2010/11 “Оболонь” у матчах із “Шахтарем” (1:0, 1:0) та “Динамо” (2:2, 2:0) змогла набрати фантастичні десять очок із 12 можливих. Внаслідок чого це вдалося?

– Думаю, що це був ефект нового тренера Сергія Ковальця. Він створив дуже хорошу атмосферу у команді. Завжди заохочував, аби на матчі приходили дружини із дітьми. Раз на тиждень приїздили на базу на машинах та проводили тренування, а у цей час доктор команди та дружини готували барбекю. З таких простих речей Ковалець зміг побудувати колектив.

У тому сезоні “Оболонь” із досить скромним бюджетом за три тури до завершення чемпіонату боролася за зону єврокубків. На жаль, “змазали” кінцівку та програли останні матчі. Тому зайняли лише десяте місце.

– Головною вашою перемогою все ж таки стала звитяга на “Донбас Арені” над “Шахтарем”. Ви завдали “гірникам” першої поразки на новому стадіоні та розвіяли його магію. Як це було?

– Це була дуже важка гра. “Шахтар” у ті часи був однією із топкоманд Європи. Проте ми також добре зіграли. Вважаю, що як для матчу на “Донбас Арені” ми створили досить багато моментів. У них також були можливості забити, особливо у першому таймі. М’яч одного разу влучив у стійку, Саня Рибка нас багато рятував… Грати із “Шахтарем” на цьому стадіоні було непросто, підтримка у них була божевільна.

Ми ще й практично пів години грали у меншості через вилучення. Проте під кінець матчу Сергій Кучеренко забив фантастичний гол зі штрафного. Це були неймовірні емоції.

Можна сказати, що ми показали “Барселоні”, як треба обігрувати “Шахтар” на “Донбас Арені”. За декілька днів вони зустрічалися на цьому стадіоні із “гірниками” у Лізі чемпіонів та також перемогли із рахунком 1:0. Таким чином, “Барселона” стала другою командою, що перемогла “Шахтар” на новому стадіоні.

– Наскільки у ті часи було розповсюджене фінансове стимулювання від наших грандів за відбір очок у прямого конкурента?

– Так, тоді “Шахтар” та “Динамо” активно стимулювали суперників один одного, бо між цими командами точилася дуже запекла боротьба за чемпіонство, і кожна осічка могла коштувати “золота”.

На тих чотирьох матчах ми заробили тоді дуже великі гроші. Це були десятки тисяч доларів на одного гравця. Обігравши “Динамо” та “Шахтар”, я купив собі перше авто ‒ Peugeot RCZ, — розповів Пластун.

Previous post Наймасованіша атака дронів на Київ: ППО збила понад 40 ворожих БПЛА
Next post Оборона Константинополя, Флорентійський собор, втеча з Москви. Митрополит Київський Ісидор був учасником ключових подій 15-го століття