Завітайте до Бучі, а потім освистуйте

До гри Соболенко на запитання журналістів, що вона думає, виходячи на матч проти суперниці “з негативними емоціями”, відповіла, що якщо Костюк її ненавидить, вона нічого не може з цим зробити і не хоче витрачати енергію на такі речі. Костюк у відповідь сказала, що не відчуває ненависті до російських чи білоруських спортсменів. “Я просто їх не поважаю”, – сказала українка.

На прес-конференції Костюк заявила, що вже говорила про те, що не тиснутиме руку білорусці, повідомляє BTU.org.ua. “Я не знаю, чому люди думають, що я зненацька зміню свою думку”, – сказала вона.

Спортсменка зізналася, що не очікувала на таку реакцію глядачів.

“Не чекала, але я ніяк на це не відреагувала. Чесно, людям має бути соромно, але не мені [за них] вирішувати. Я хотіла б побачити, як люди на це відреагують через десять років, коли війна завершиться. Думаю, вони почуватимуться не дуже приємно щодо того, як вони вчинили”, – сказала Костюк.

Українка також зазначила, що хоч її суперниця говорила, що білоруські спортсмени не підтримують війну, але ніде не сказала, що вона особисто виступає проти війни в Україні.

Соболенко розповіла, що спочатку думала, що свист трибун адресований їй, повідомляє ВВС News Україна. Потім вона подякувала вболівальникам за підтримку.

“Вибачте, я спочатку не зрозуміла і подумала, що ви освистували мене, тому трохи здивувалася. Але потім я відчула вашу підтримку, тому дякую”, – сказала спортсменка. Вона також зазначила, що її суперниця “не заслуговувала на те, щоб залишати корт подібним чином”.

Міністр закордонних справ України Дмитро Куліба підтримав Костюк. “Освистуючим треба відвідати Бучу, куди російська армія прийшла з Білорусі і винищувала мирне населення. Або бігти в укриття, коли в Білорусі злітає російський літак. А потім освистуйте”, – написав він у Twitter.



контекст:

Соболенко – друга ракетка світу, Костюк – тридцять дев’ята. Їхній очний матч пройшов на центральному корті Roland Garros у Парижі. Матч тривав трохи більше години, Соболенко перемогла Костюк у двох сетах, зазначає “Суспільне”.

Previous post У ВР напрацювали новий законопроєкт про повернення доплат військовим
Next post Нардепи скасують єдиний 2% податок для ФОП