Петраков здобув першу перемогу як тренер збірної Вірменії. У свою команду він викликав футболістів із Росії

Перемога дозволила Вірменії набрати перші очки у групі D, у якій грають також збірні Туреччини, Хорватії та Латвії.


Скріншот: uefa.com

Скріншот: uefa.com


Для Петракова, призначеного тренером вірменської збірної у січні, це був другий матч у відборі на Євро 2024 (перший він програв Туреччині з рахунком 1:2), перемога над Уельсом стала першою біля “керма” збірної Вірменії.

Перед матчем Петракова критикували за те, що він, висловлюючи раніше проукраїнську позицію на тлі російської агресії проти України, викликав у вірменську збірну футболістів із клубів російського чемпіонату.

“Терикон” пише, що до збірної було викликано чотирьох таких футболістів, і це викликало критику з боку українських тренерів. Зокрема, Йожеф Сабо вважає, що “з російськими футболістами, як і з усіма їхніми жителями, варто припинити будь-які стосунки”

“Як можна після всіх цих звірств мати з ними щось спільне? Якщо він це зробив, я не знаю, з яких міркувань. Справжній українець цього не зробив би”, – заявив Сабо про Петракова.

19 червня збірна Вірменії під керівництвом Петракова зіграє свій третій поєдинок у рамках відбору на чемпіонат Європи, суперником вірмен стане збірна Латвії.

контекст:

Виконком Української асоціації футболу (УАФ) призначив Петракова в.о. головного тренера збірної України з футболу 17 серпня 2021 року. Він змінив Андрія Шевченка.

Через три місяці, коли збірна України вийшла у плей-офф кваліфікації відбору на ЧС-2022, виконком УАФ затвердив Петракова повноцінним головним тренером.

Збірна України під керівництвом Петракова не змогла вийти у фінальну частину чемпіонату світу, а також не змогла піднятися до елітного дивізіону Ліги націй УЄФА – ліги А.

Контракт Петракова з УАФ завершувався 30 грудня 2022, документ можна було продовжити до 2024 року. Але це не зробили.

Previous post Французькі журналісти побували на позиціях росіян та показали, як вони стріляють – відео – новини України, Політика
Next post Міноборони України почало захищати результати відкритих торгів у Prozorro – Аронець