Іспанія Україна Євро-2023 — чому гол після помилки Нещерета не зарахували, відео

Арбітр вибачив нашого голкіпера за грубу помилку

У матчі третього туру молодіжного чемпіонату Європи-2023 між Іспанією та Україною (2:2) стався курйозний інцидент. У першому таймі після помилки нашого голкіпера Руслана Нещерета іспанець Родріго Рекельме відправив м’яч у сітку воріт, але суддя гол не зарахував, хоча взяття воріт здавалося чистим.

Як заявив авторитетний іспанський суддя Едуардо Ітурральде Гонсалесу цьому епізоді арбітр ухвалив помилкове рішення, хоча його можна зрозуміти.

“Коли він хотів швидко ввести м’яч у гру, то м’яч вислизнув з його рук, чим скористався Родріго Рікельме. У цьому епізоді форвард не нав’язував боротьбу, оскільки при помилці Нещерета перебував позаду воротаря.

Єдине логічне пояснення, яке може бути в цій ситуації, полягає в тому, що суддя побачив зі свого ракурсу, що Рікельме справді торкнувся воротаря та вступив із ним у контакт. Арбітр подумав, що іспанець завадив Нещерету ввести м’яч у гру, порушивши правила”, — сказав він.

Гонсалес назвав дії арбітра матчу “грубою помилкою”.

Сам Нещерет після матчу сказав, що у цьому епізоді суперник ударив його по руці.

“Я за інерцією навіть не зміг викинути м’яч. Тому це був фол. Після цього він підійшов до мене і сказав, що справді зачепив. У тому моменті він не міг сказати: “Ні, я не чіпляв його”. Трохи хитрий”, — наголосив українець.

Раніше “Телеграф” писав, що у Румунії поскаржилися на українців через можливе порушення регламенту на Євро-2023.

Previous post Маркус роздягся в окопі після штурму, Залужний це побачив і налаяв – відео, фото
Next post Український бізнес закликав президента захистити 42 статтю Конституції