Головного тренера футбольного клубу ПСЖ затримано у справі про расизм

Слідство у Ніцці затримало головного тренера футбольного клубу “Парі Сен-Жермен” Крістофа Гальтьє та його сина Джона Валовича у рамках розслідування справи про расизм. Тренера та його сина підозрюють у дискримінації на підставі расової чи релігійної приналежності, повідомляє Agence France-Presse.

Звинувачення висунуто після публікації в пресі листа колишнього спортивного директора футбольної “Ніцци” Жюльєна Фурньє до власників команди. У ньому стверджувалося, що Гальтьє, коли був головним тренером команди, говорив, що в реаліях міста, у складі не повинно бути багато чорношкірих гравців і мусульман.

Валович, як стверджується, у розмові з Фурньє назвав “Ніццу” “командою покидьків”, пояснивши це тим, що в її складі багато гравців чорношкірі, а половина – “у п’ятницю вдень у мечеті”. Він, як стверджується, сказав, що його батько страждає від цього.

Гальтьє після публікації листування заявив, що планує позиватися до всіх, “хто ганьбить його честь”. “Я виріс у мультикультурному середовищі з повагою до інших, незалежно від їхнього походження, кольору шкіри чи релігії”, – заявив він.

На підтримку тренера виступили багато чорношкірих гравців та мусульман, які в нього грали. Сам він заявляв, що отримував листи із погрозами. Йому та його синові загрожує до трьох років в’язниці. Затримання відбулося на тлі масових заворушень у Франції після вбивства поліцейським 17-річного підлітка із сім’ї алжирців.

  • 56-річний Гальтьє у сезоні 22/23 року привів ПСЖ до чемпіонського титулу та виграв Суперкубок Франції. Проте команда вилетіла на ранніх етапах розіграшу плей-офф Ліші Чемпіонів, відомо, що тренера буде звільнено.
Previous post СБУ затримала народного депутата Алєксєєва: за $50 тисяч обіцяв “відмазати” німця від екстрадиції (відео)
Next post Російський рубль падає через заколот Пригожина та антиросійських санкцій