ЗМІ повідомили, що довірена особа Путіна Ісінбаєва живе в Іспанії

Російська спортсменка, дворазова олімпійська чемпіонка Олена Ісінбаєва переїхала до Іспанії. Про це повідомляє іспанське видання El Digital Sur.

За даними журналістів, Ісінбаєва знаходиться на Канарських островах, на Тенеріфе. El Digital Sur пише, що спортсменка живе у розкішному комплексі, але веде стриманий спосіб життя.

Ісінбаєва публікацію поки що не коментувала.

Спортсменка – володарка 28 світових рекордів у стрибках із жердиною. 2012 року Ісінбаєва була довіреною особою Володимира Путіна на президентських виборах. Була у складі робочої групи щодо зміни російської Конституції. Ухвалені поправки дозволили президенту Росії залишатися при владі до 2036 року.

У травні 2015 року міністр оборони Сергій Шойгу надав їй звання майора. До цього вона уклала п’ятирічний контракт із Міноборони та була призначена на військову посаду інструктора з легкої атлетики Центрального спортивного клубу армії. У листопаді 2017 року вона говорила, що приєднується до руху Putin Team, який створив російський хокеїст Олександр Овечкін.

У лютому президент України Володимир Зеленський запровадив проти Ісінбаєвої санкції за підтримку повномасштабного російського вторгнення.

Ісінбаєва також є членом Міжнародного олімпійського комітету. У червні 2023 року в комітеті з етики МОК заявили про проведення перевірки щодо Ісінбаєвої щодо підтримки бойових дій та наявності контрактних зобов’язань з військовими структурами. Зазначалося, що враховуватиметься лише період після 24 лютого 2022 року.

Норвезьке видання NRK із посиланням на представника комітету пізніше писало, що Ісінбаєвій дозволили залишитися в МОК.

Більше новин Радіо Свобода:

Previous post Що щастить Зеленський із Вільнюса: результати саміту НАТО для України – новини України, Політика
Next post Скільки Україна витрачає на армію та поліцію – данило Гетманцев розповів