МОК поки не планує запрошувати РФ та Білорусь на Олімпіаду-2024

“Запрошення 203 допущеним НОК будуть розіслані 26 липня 2023 року. З вказаних причин з цього числа будуть виключені НОК Росії та Білорусі, а також НОК Гватемали, який наразі усунений від участі”, – йдеться у повідомленні.

Рішення ухвалено у зв’язку з санкціями, запровадженими МОК щодо російського та білоруського спорту через вторгнення в Україну.

контекст:

25 січня 2023 року МОК виступив із заявою, в якій зазначив, що санкції проти Росії та Білорусі як держав залишаються в силі і на жодних змаганнях не можуть бути показані ідентифікатори цих країн, такі як прапор чи гімн. Однак у МОК вирішили додатково вивчити можливість участі окремих спортсменів із РФ та Білорусі у змаганнях за суворих умов.

28 березня президент МОК Томас Бах оголосив, що комітет рекомендував спортивним федераціям дозволити росіянам та білорусам брати участь у змаганнях у нейтральному статусі та не допускати до змагань спортсменів та персонал, які активно підтримують війну РФ проти України або мають відношення до російської та білоруської армій.

2023 року деякі міжнародні федерації вже повернули росіян та білорусів у змагання.

12 квітня Мінспорту України офіційно заборонило збірним України брати участь у змаганнях, де будуть представлені Росія чи Білорусь. При цьому у відомстві зазначили, що не планують забороняти збірній України з футболу брати участь у відборі на чемпіонат Європи 2024 року, куди допустили команду Білорусі.

Previous post Росіяни спробували відвоювати втрачене під Бахмутом, у ЗСУ успіх на півдні – Міноборони – новини України, Політика
Next post Associated Press повідомляє про «мережу тюрем для українців» по всій Росії