Яна Степаненко пробігла на протезах 5 км на Бостонському марафоні, відео

Юна українка пробігла 5 км на престижних змаганнях

12-річна українка Яна Степаненкояка втратила обидві ноги внаслідок ракетного удару РФ по залізничному вокзалу в Краматорську (Донецька область), взяла участь у Бостонському марафоні. Дівчинка в такий спосіб допомагає українському ветерану.

Про це повідомляє Tvoemisto.tv. Тренерка дівчинки Ірина Данилюк повідомила, що Яна на протезах подолала 5 км дистанції, хоча планувала пробігти 2 км.

У США Степаненко бігла для того, щоб зібрати кошти на сучасний протез для ветерана Олександра Рясного, який втратив ногу на війні проти Росії. Юна українка готувалася до забігу упродовж 3 місяців. Відео із забігу опублікував у Twitter український скелетоніст Владислав Гераскевич.

Нагадаємо, Росія завдала ракетного удару по залізничному вокзалу у Краматорську 8 квітня 2022 року. Окупанти тоді вбили 61 людину, понад сотня отримали поранення. Президент України Володимир Зеленський назвав трагедію у Краматорську справою “зла, яке не має меж”.

У Росії цинічно звинувачують Україну в тому, що сталося, хоча в США підтвердили, що удар по місту було здійснено з позицій російських окупантів. На це вказує і відео із запуском ракет.

Previous post Віце-спікер Ради: Зеленський підпише закон про мобілізацію упродовж двох тижнів | новини України
Next post Ціни на продукти в Україні ― подорожчали банани і яблука