Українські тенісистки віддали все задля перемоги над румунками. Але що сталося у парній комбінації – для мене загадка. Шапками не закидали

Отже. Збірна України програла важливий матч за вихід у 12 найкращих команд, які змагатимуться восени за Кубок Біллі Джин Кінг, збірної Румунії – 2:3, ведучи після першого дня 2:0.

По-перше, дякую нашим дівчатам за боротьбу та самовіддачу. Еліна Світоліна та Леся Цуренко низький уклін. Обидві дівчини, на мою думку, не в ідеальній фізичній формі. Це нормально. Ґрунтовий сезон лише починається.

Він дуже важливий і очковий, два майстерні поспіль та турнір Великого Шолому Roland Garros. Олімпіада, до речі, також буде на червоних глиняних кортах Roland Garros у Парижі.

Перехід з харда на ґрунт не швидкий. Його не можна форсувати. Травмонебезпечно.

Еліна програла другий матч одинаки Ані Богдан. Богдан видала свій найкращий матч у кар'єрі, на мою думку. Це теніс. Перша сотня світу може вистрілити у будь-якому окремому матчі проти фаворита.

Леся практично за добу зіграла дві трисетовики, майже по три години кожен. Її просто не вистачило на третій сет другого дня проти молодої Жаклін Крістіан. Забракло фізично, вона втомилася, але віддала, повірте, все, що могла, на корті.

Парна комбінація. Отут для мене загадка. Людмила та Надія Кіченок – зіграна пара.

Богдан і Крістіан – я не гуглив, чи грали вони раніше разом. І Богдан, і Крістіан в одиночному розряді, гадаю, у 9,5 випадку з 10 обіграють і Людмилу, і Надю. Але це парна комбінація, це “інший” вид спорту. Чи не одиночний теніс.

Я бачив якусь незрозумілу розгубленості в очах сестер, особливо після першого програного сета. І дуже палкі очі румунок, якесь божевільне бажання. Якась рисочка в очах.

Думаю, що наші дівчата, та й висловлювання до матчу, що пара у нас за будь-яких розкладів переможе, – це не потрібна самовпевненість. Нікому не потрібна. Це неправильне настроювання.

Шапками не закидали у парній комбінації. Підсумок 2:3.

Усі нюанси може прокоментувати лише капітан команди Михайло Філіма. Він готував команду, він ухвалював рішення, хто і чому, він коригував ігри, будучи на лавці з гравцями.

Відповідальність за образливу поразку також, вважаю, має взяти на себе капітан збірної України Михайло Філіма.

Дякую ще раз Еліні, Лесі, Людмилі, Наді за боротьбу і за те, що віддали все, що могли на даний момент, для перемоги.

Банальне: без поразок немає перемог.

Головне – проаналізувати, зробити висновок та поставити цю “книгу” у свою “бібліотеку”, щоб перечитувати цей досвід.

Джерело: Sapronov Yuri / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора

Блог відбиває виключно думку автора. Редакція не несе відповідальності за зміст та достовірність матеріалів у цьому розділі.

Previous post Байден провів консультації через атаку Ірану і заявив про “залізну підтримку” США безпеки Ізраїлю.
Next post Допомога від ООН для пенсіонерів ― умови для отримання грошей назвав ПФУ