Волейбольне “Динамо” звинуватило суперниць, які перемогли в ЛГБТ-пропаганді

Московський жіночий волейбольний клуб “Динамо” звинуватив суперниць із калінінградського “Локомотива”, якому програв вирішальний матч у півфіналі чемпіонату Росії, у ЛГБТ-пропаганді.

У понеділок на офіційному сайті “Динамо” з'явилася заява під заголовком “Досить це терпіти!”, в якій йдеться про те, що волейболістки “Локомотива” під час гри “демонстрували жахливі жести, що імітують статевий акт, одностатеві поцілунки в губи та інші гидоти”.

“Гірше, що все це зустрічає схвалення з боку партнерок по команді, які виряджаються в сатанинські обличчя, при цьому троє з гравців “Локомотива” виховують своїх дітей!”, – стверджується в заяві “Динамо”.

Також у ньому згадується, що “ЛГБТ-спільнота в Російській Федерації на законодавчому рівні визнана екстремістською організацією, заборонено пропаганду цього відхилення від традиційних цінностей серед молоді”. А закінчується заява згадкою війни: “Під час, коли російські землі та люди зазнають ворожих бомбардувань, коли найкращі представники країни захищають нас зі зброєю в руках, медики, вчителі, священики, робітники всіх найскладніших трудомістких професій трудяться на благо нашої країни – тут буде процвітати таке? Не бувати цьому ніколи!

Ряд телеграм-каналів звернули увагу на те, що заява, розміщена на сайті “Динамо”, написана від першої особи, і називають її автора – одну з найвідоміших російських волейболісток, чемпіонку світу та триразову чемпіонку Європи Олену Годіну, яка багато років виступала за московський клуб. Нині вона працює у його структурі, будучи радником гендиректора. Офіційно її авторство не підтверджувалося.

Переважна більшість коментаторів на сайті “Динамо” різко засудила публікацію заяви.

У Росії її діє законодавчу заборону про так звану пропаганду ЛГБТ-отношений. У листопаді 2023 року Верховний суд визнав ЛГТБ-рух екстремістською організацією, що дозволяє притягати до кримінальної відповідальності людей, звинувачених у причетності до ЛГБТ+-активізму.

Previous post Щоб пережити атаки на енергетику, Україні потрібно інвестувати у енергозбереження – Кацуба
Next post Зміни в фінансовому секторі: що потрібно знати про новий закон