це тому, що “громадяни не оновлюють дані”

У порядку денному зазначено, що 20 квітня Франков зобов'язаний з'явитися до Оболонського ТЦК для оновлення даних та проходження ВВК.

“Немає такого абсурду, який не міг пролізти в наше життя і поступово виявитися чимось природним”, – прокоментували автори каналу скріншот повістки.




Після того, як ця історія викликала резонанс у ЗМІ та соцмережах, на неї відреагувала у Facebook прес-служба міського ТЦК Києва.

“Подібні випадки не поодинокі і трапляються через те, що громадяни не оновлюють свої персональні дані вчасно безпосередньо в ТЦК та СП”, – йдеться в повідомленні.

У ТЦК нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку та ухилення від призову на військову службу з мобілізації у особливий період.

У військкоматі також припустили, що “невірні дані щодо громадян” військовим можуть передавати державні реєстри, і в результаті ТЦК “не має повної та достовірної інформації” про людей, які можуть бути призвані на військову службу.

Користувачі соцмереж вважають логіку центру комплектування, згідно з якою померла людина винна у відсутності у військових інформації про її смерть, неспроможною.

“Ти подивися, ухилист. Те, що помер – причина не йти і не оновити свої дані? У ТЦК і так роботи по горло: бабло порахувати і квартири купити, а не мертвих рахувати”, – пише користувач Павло Джура.

Також у коментарях наводиться приклад, коли ТЦК виписав повістку людині, яка померла 12 років тому, незважаючи на те, що рідні сповіщали центр комплектування про її смерть.

Померлому журналісту Франкову прийшов повістка.  У ТЦК заявили: це відбувається тому, що

Фото: Київський міський ТЦК та СП / Facebook

Померлому журналісту Франкову прийшов повістка.  У ТЦК заявили: це відбувається тому, що

Фото: Київський міський ТЦК та СП / Facebook

Контекст

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україні оголошено загальну мобілізацію – заклику підлягають громадяни України віком від 27 до 60 років.

Previous post Розвал Росії — Георгій Тука розповів, які регіони відваляться першими
Next post Вага фур перевірятиметься на трасі М-30 у Хмельницькій області – там встановили WIM 85