Міжнародний олімпійський комітет вперше назвав РФ агресором в Україні

Міжнародний олімпійський комітет вперше назвав РФ агресором в Україні

Фото: ИТАР-ТАСС

Президент МОК Томас Бах

Досі Міжнародний олімпійський комітет лише звинувачував уряд РФ у порушенні олімпійського миру. Очільник МОК заявив, що комітет підтримує санкції проти будь-якого олімпійця, який схвалює війну.


Уперше від початку війни Росії проти України Міжнародний олімпійський комітет (МОК) назвав РФ і Білорусь агресорами. Досі комітет лише висловлював жаль щодо порушення російським урядом олімпійського миру та засуджував цей факт.


У повідомленні від 22 квітня про спільний візит президента МОК Томаса Баха, міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта та олімпійського чемпіона Сергія Бубки до українських спортсменів, які тренуються у Швейцарії, комітет назвав військові дії наслідком “вторгнення російської армії в Україну за підтримки Білорусі”.


Санкції проти російських членів МОК


Зараз МОК критикують за бездіяльність щодо російських членів комітету Олени Ісінбаєвої та Шаміля Тарпіщева. Керівництво МОК звинувачують у подвійних стандартах, оскільки після початку війни в Україні воно закликало до усунення російських і білоруських спортсменів від усіх міжнародних змагань, при цьому нічого не робить щодо російських членів самого комітету. 


За підсумком візиту Бах лише заявив, що “МОК підтримує заходи проти будь-якого члена олімпійського товариства, який схвалює війну”.


Джерело: Українська служба DW


 


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post Створено технологію заміни SIM-карти процесором
Next post Експерти назвали харчові звички, які шкодять шкірі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *