У світі заговорили про повернення РФ у міжнародний спорт

На тлі розмов про повернення росіян до світового спорту Українська асоціація футболу домагається недопуску збірної РФ до Євро-2024.


 

У міжнародному спортивному співтоваристві почалися розмови про можливість повернення Росії у світовий спорт. Як пише Reuters, про те, що російських спортсменів можуть повернути у міжнародні змагання, заявила глава Олімпійського та Паралімпійського комітету США (USOPC) Сюзанна Лайонс.


 


Вона не просто не виключила, що таке повернення можливе, а навіть назвало його “неминучим”. “Неминуче виникне бажання, щоб спортсмени, які проживають в Росії, повернулися і взяли участь у змаганнях”, – заявила Лайнос.


 


Після цього помічник президента РФ Ігор Левітін заявив про тісну співпрацю з країнами БРІКС та ШОС щодо “підготовки російських спортсменів до Олімпіади”.


 


Отож, перед Україною та її партнерами постає ще один міжнародно-дипломатичний фронт, мета якого – зберегти дворічну заборону на участь Росії у міжнародних змаганнях.


 


Одним із найважливіших кроків у цьому може стати рішення УЄФА щодо недопуску РФ до Євро-2024.


 


“Країна-агресор не може бути представлена ​​у змаганнях, де беруть участь збірні країн, які, на відміну від РФ, поважають суверенітет, територіальну цілісність інших держав”, – прокоментував цю ситуацію президент УАФ Андрій Павелко.


 


За його словами, футбольна Асоціація вживає заходів щодо недопущення РФ до жеребкування Євро-2024 на рівні УЄФА.


 


Як відомо, влада України виступає за тотальну ізоляцію Росії у всіх сферах діяльності та домагається нових санкцій у тих областях, де РФ продовжує діяти на міжнародній арені.


 


 


 


 


 

Previous post «Вас тут не чекають». Голова МЗС Латвії нагадав громадянам Росії про обмеження в’їзду
Next post Суд вирішив забрати у компанії Коломойського право експлуатувати аеропорт Дніпра

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *