“Шахтар” Ахметова вимагає виключити збірну Ірану з чемпіонату світу та допустити Україну

Керівник команди Ріната Ахметова заявив, що іранське керівництво розважатиметься і дивитиметься на гру своєї збірної на чемпіонаті світу, а в цей час українців вбиватимуть іранські дрони та ракети.

“Вже майже 250 таких дронів атакували мирні міста України. Кожен із них був зроблений, поставлений іранською владою, іранські інструктори та військові безпосередньо навчали та керували запусками. дронів, які знищували будинки, музеї, університети, офіси, спортивні та дитячі майданчики, та головне – вбивали українців. В тому числі дітей. Дітей, які також мріяли подивитися на свою збірну на чемпіонаті світу з футболу”, – сказано у заяві Палкіна.

Він закликав ФІФА і всю міжнародну спільноту домогтися негайної заборони на участь у чемпіонаті світу збірної Ірану за безпосередню участь у терористичних атаках проти українців. Місце Ірану має посісти Україна, переконаний топ-менеджер.

“Таке рішення історично та спортивно виправдане. Закликаю всіх долучитися до тиску на футбольну бюрократію. Досить повторювати помилки чемпіонату світу 2018 у Росії, ховаючись за порожньою тезою про аполітичність спорту. Сприяння участі терористів у чемпіонаті світу і є політикою. , – Заявив Палкін.



“Шахтар” також закликав до повного виключення Росії з лав ФІФА та УЄФА.

контекст:

Іранські дрони останнім часом активно застосовуються Росією в Україні. Зокрема, мова про дрони-камікадзе Shahed-136 та багатоцільові БПЛА Mohajer-6. Британська розвідка стверджує, що окупанти використовують іранські дрони-камікадзе в Україні як мінімум із серпня. Росіяни перефарбували БПЛА у свої кольори та назвали “Герань-2”.

Президент України Володимир Зеленський 11 жовтня повідомив, що, за даними розвідки, Росія замовила в Ірану понад 2400 дронів-камікадзе. За даними ЗС ЗСУ на 23 жовтня, українські військові знищили 273 дрони Shahed-136.

МЗС України звинуватило Іран у співучасті у злочині агресії РФ проти України через постачання Тегераном зброї Росії. Глава МЗС України Дмитро Кулеба 18 жовтня запропонував розірвати дипломатичні відносини з Іраном. Він заявив, що Україна готова надати докази щодо застосування іранських БПЛА.

У МВС наголошували: українські захисники “приземляли” цілі комплекси цих БПЛА і там чітко видно і зрозуміло, “звідки вони та які там комплектуючі”. Підтверджують використання Росією іранських дронів і НАТО.

Іран при цьому заперечує постачання дронів російської армії і зажадав від України документальних підтверджень, що РФ застосовує іранські дрони на війні.

За участь в агресії РФ проти України ЄС та Великобританія 20 жовтня запровадили санкції проти Ірану.

Previous post Донька розповіла про долю своїх батьків, які у момент ракетного удару по Дніпру були вдома: фото — tsn.ua
Next post Німеччина пообіцяла виділити Україні €20 млн на покупку терміналів Starlink