Ізоляція Росії: матч за Суперкубок УЄФА перенесли з казані в Афіни – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Союз європейських футбольних асоціацій ухвалив рішення про перенесення місця проведення матчу за Суперкубок УЄФА 2023 року з російського міста казань до Афін (Греція). Про це повідомляє УНН із посиланням на офіційний сайт УЄФА.

Подробиці

УЄФА ухвалив рішення продовжити усунення росії від міжнародних футбольних змагань. Матч, який мав відбутися у казані, перенесли до столиці Греції. Гра запланована на 16 серпня 2023 року. Відбудеться вона на стадіоні Георгіоса Караїскакіса о 22:00 за київським часом. Місто прийматиме матч між переможцями двох єврокубкових турнірів – Ліги чемпіонів та Ліги Європи. Рішення затверджено на нараді виконкому організації, що відбулася у швейцарському Ньйоні.

Додатково

Перед зборами виконкому УЄФА 25 січня керівники російського футбольного союзу хотіли зустрітися з керівництвом континентальної організації для обговорення можливого повернення росіян до турнірів УЄФА. Але поки що російські футбольні збірні та клуби залишаються за бортом міжнародних змагань, через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Відомо, що збірна Росії не братиме участі у чемпіонаті Європи з футболу 2024 року.

Росія не вперше втрачає можливість проводити матчі УЄФА. Раніше її позбавили права прийняти фінал Ліги чемпіонів, який мав відбутися у санкт-петербурзі; натомість цей матч перенесли до Парижа.

Previous post продовження історії  — Укрaїнa — tsn.ua
Next post Мобілізація 2023: поліція дедалі частіше відправляє справи ухилянтів до суду