МОК назвав умови допуску росіян до міжнародних змагань

Міжнародний Олімпійський комітет (МОК) запропонував допустити спортсменів із Росії та Білорусі до міжнародних змагань, якщо вони не висловлювалися за війну в Україні та не вживають допінгу.

“У змаганнях могли б брати участь лише ті спортсмени, які повністю дотримуються Олімпійської хартії. А саме: ті, хто не діяв проти мирної місії МОК, активно підтримуючи війну в Україні, і повністю дотримуються Всесвітнього антидопінгового кодексу та всіх відповідних антидопінгових правил і норм”, – Заявили в МОК.

Комітет наполягає, що жоден спортсмен не повинен бути позбавлений можливості брати участь у змаганнях лише через паспорт. За пропозицією МОК, у разі допуску російські та білоруські спортсмени виступатимуть під нейтральним прапором.

МОК підтвердив, що інші санкції залишаються чинними. Так, на всіх міжнародних змаганнях забороняються національні прапори, гімни та інші елементи ідентифікації Росії та Білорусі. На цих країнах не проводяться змагання під егідою МОК. Російських та білоруських чиновників не запрошують та не акредитовують на міжнародні змагання та зустрічі.

  • У відповідь на російське вторгнення в Україну МОК, а також Міжнародний паралімпійський комітет та майже всі федерації неолімпійських видів спорту заборонили спортсменам із Росії та Білорусі брати участь у міжнародних змаганнях.
  • Раніше за допуск до літньої Олімпіади-2024 росіян та білорусів під нейтральними прапорами висловилися Олімпійський та Паралімпійський комітети США та президент МОК Томас Бах.
Previous post У Сербії допустили ймовірність запровадження санкцій проти росії – новини на УНН
Next post Слуга народу Крейденко розвінчав міф російської пропаганди про Карабах, де “голодують”