МОК назвав неконструктивною та наклепницькою критику з боку України.

Міжнародний олімпійський комітет назвав неконструктивною та наклепницькою критику з боку представників влади України, пише Reuters.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Минулого тижня стало відомо, що МОК хотів би дозволити окремим спортсменам із Росії та Білорусі, які не підтримували війну проти України, брати участь у міжнародних змаганнях у нейтральному статусі.

Ініціатива МОК викликала бурхливу реакцію з боку України.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав Міжнародний олімпійський комітет промоутером війни і заявив, що “МОК із задоволенням дивиться на те, як РФ знищує Україну, а потім пропонує Росії трибуну для реклами геноциду та заохочує подальші вбивства”.

Комітет відкинув ці звинувачення.

“МОК рішуче відкидає ці та інші наклепницькі заяви. Вони не можуть бути основою для будь-якої конструктивної дискусії”, – йдеться у заяві МОК.

ДОВІДКА. 25 січня 2023 року МОК заявив, що солідарний із пропозицією Олімпійської ради Азії допустити атлетів з РФ та Білорусі до участі в азіатських змаганнях, де можна буде завоювати ліцензію на виступ на Олімпіаді в Парижі з 26 липня по 11 серпня 2024 року. У комітеті припускають, що спортсмени цих країн-союзниць із війни проти України будуть серед “нейтральних учасників”. Глава МОК Томас Бах заявив про намір розглянути допуск російських спортсменів, які “не підтримують війну в Україні”.

  • Президент Володимир Зеленський заявив, що повернути російських спортсменів на Олімпіаду – це сказати всьому світу, що терор може бути прийнятним.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив: МОК заплющує очі на те, що переважна більшість російських спортсменів, яких він хоче допустити до літніх Ігор 2024 року в Парижі, – це військовослужбовці ЗС РФ.

Андрій Водяний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Чи буде замороження війни в Україні
Next post Зареєстровано петицію із закликом до Зеленського повернути декларування для чиновників та депутатів