Латвія може відмовитись від участі в Олімпіаді-2024, якщо МОК допустить на неї росіян – новини України, Спорт

Збірна Латвії відмовиться від участі в Олімпійських іграх у Парижі у 2024 році, якщо Міжнародний олімпійський комітет дозволить брати участь у ній спортсменам із Росії та Білорусі. Про це заявив президент Національного олімпійського комітету Латвії Жорж Тікмер, повідомляє Bild.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

“Якби ігри відбулися зараз і в них взяли участь спортсмени з Росії та Білорусі, я вважаю, що збірна Латвії не поїхала б до Парижа”, – сказав Тікмер.

Він наголосив, що сподівається на перемогу України у війні, і що така перемога принципово змінить ситуацію та створить “нові правила гри”, за яких латвійські спортсмени зможуть брати участь в Олімпійських іграх разом із росіянами.

1 лютого НОК Латвії випустив офіційну заяву, в якій сказано, що він засуджує “військову агресію РФ проти України, її незалежності та територіальної цілісності, а також тероризм та жорстоке насильство, спрямоване проти народу України”. У зв’язку з цим НОК Латвії вважає, що “латвійські спортсмени та представники спорту не повинні брати участь у тих же змаганнях, що й спортсмени та представники Росії та Білорусі”.

Раніше Міжнародний олімпійський комітет повідомив про те, що не відкидає участі спортсменів з Росії та Білорусі в Олімпійських іграх під нейтральним прапором, якщо вони доведуть, що не підтримують війну в Україні.

ДОВІДКА. 25 січня 2023 року МОК заявив, що солідарний із пропозицією Олімпійської ради Азії допустити атлетів з РФ та Білорусі до участі в азіатських змаганнях, де можна буде завоювати ліцензію на виступ на Олімпіаді в Парижі з 26 липня по 11 серпня 2024 року. У комітеті припускають, що спортсмени цих країн-союзниць із війни проти України будуть серед “нейтральних учасників”. Глава МОК Томас Бах заявив про намір розглянути допуск російських спортсменів, які “не підтримують війну в Україні”.

Сергій Бережний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post адвокат пояснив зміни у нових правилах бронювання працівників — Укрaїнa — tsn.ua
Next post Жданов назвав місяць — Ексклюзив ТСН — tsn.ua