Збірна США з боксу відмовилася від чемпіонатів світу через участь Росії

Чоловіча та жіноча збірні США з боксу відмовилися від участі у найближчих чемпіонатах світу через те, що туди допустять команди з Росії та Білорусі під національними прапорами. Про це повідомляється на сайті американської Федерації боксу.

У заяві організації йдеться, що Міжнародна федерація боксу “не змогла виконати заявлену місію: просувати, підтримувати та керувати спортивним боксом у всьому світі відповідно до вимог та духу Олімпійської хартії”.

Жіночий чемпіонат світу пройде у березні в Індії, чоловічий – у травні в Узбекистані. Боксерів з Росії та Білорусі було допущено до міжнародних змагань рішенням Міжнародної федерації у жовтні. Організація пояснила це тим, що “політика не має впливати жодного впливу на спорт”.

До цього президентом Міжнародної федерації було переобрано росіянина Умара Кремлева — його було єдиним кандидатом після зняття з голосування голландця Бориса ван дер Ферста. Переобрання не було визнане федерацією України, після чого її членство в міжнародній було припинено.

  • Через конфлікт між Міжнародним Олімпійським комітетом та Міжнародною федерацією боксу бокс може бути виключений із програми Олімпійських ігор 2028 року у Лос-Анджелесі. МОК, зокрема, зажадав від спортивної організації позбутися фінансової залежності від російської корпорації “Газпром”.
  • Російським спортсменам забороняють виступати під національними прапорами на міжнародних турнірах майже у всіх олімпійських видах спорту після початку лютневого вторгнення Росії до України. МОК обговорює можливість допуску спортсменів у нейтральному статусі, проти виступає Україна, Польща, Норвегія та країни Балтії.
Previous post Леопард в Індії увірвався до суду і напав на кількох адвокатів
Next post Мішина та Денисенко почали забирати мої ролі. Я вже вийшла з того моменту – бути коханкою у короткій спідниці / Бульвар Шоубіз