Роналду оновив світовий рекорд з голів за збірну і став світовим рекордсменом за кількістю матчів

38-річний футболіст реалізував пенальті на 51-й хвилині матчу, зробивши рахунок 3:0. Ще через 12 хвилин Роналду оформив дубль та встановив остаточний рахунок у матчі (4:0).

Це були 119-й та 120-й голи гравця за збірну Португалії.

Понад 100 голів за збірну, окрім Роналду, забив лише колишній футболіст збірної Ірану Алі Даєї – 109.

У цій зустрічі Роналду також встановив світовий рекорд щодо кількості матчів за національну збірну – 197.

Раніше, зігравши проти Марокко у чвертьфіналі ЧС 2022 у Катарі (Португалія сенсаційно вилетіла з турніру, програвши африканській збірній), Роналду порівнявся з Бадером аль-Мутавою, який на той час був світовим рекордсменом за цим показником (196 матчів). Тепер він став одноосібним рекордсменом.

У Instagram Роналду написав, що зазнав приємних відчуттів від того, що знову грає і забиває за збірну на особливому для себе стадіоні.

“Пишаюся тим, що став найрезультативнішим гравцем в історії”, – заявив португалець.



контекст:

Роналду є п’ятиразовим володарем “Золотого м’яча”. 17 січня 2022 отримав спеціальну нагороду ФІФА за рекорд за кількістю голів за національні збірні – за команду Португалії він забив 115 м’ячів (зараз у нього 120 голів у 197 матчі за збірну). На рахунку португальця безліч інших статистичних досягнень та рекордів.

У червні 2020 року Forbes повідомив, що Роналду став першим футболістом-мільярдером – у 2019 році він заробив $105 млн і подолав бар’єр у $1 млрд.

27 серпня 2021 він перейшов до “Манчестер Юнайтед”, до цього з 2018 португалець виступав за італійський клуб “Ювентус”. 22 листопада 2022 року “МЮ” розірвав з португальцем контракт за взаємною згодою, 30 грудня Роналду підписав контракт із футбольним клубом “Аль-Наср” із Саудівської Аравії.

Previous post Військові Естонії: У РФ наростає вербувальна кампанія, в Україні наближається “танковий сезон” – новини України, Політика
Next post НБУ анулював ліцензії СК “Провідна” та “Інгосстрах” – Страхування