“Ми повинні скинути Росію з неба”: Дмитро Кулеба закликав партнерів якнайшвидше почати тренувати українських пілотів на F-16

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав партнерів якнайшвидше почати тренувати українських пілотів на F-16.

Про це він заявив в Одесі, де зустрівся з міністрами Північної Європи та Балтії.

“Ми говорили про захист українського неба. Був гарний брифінг командувача ВМС Неїжпапи, де він говорив про важливість літаків F-16 і узагалі західних літаків для гарантування безпеки над Чорним морем. І я звернувся до колег з проханням, як до друзів України, як до країн, які є операторами сучасних західних бойових літаків, зокрема F-16, докласти всіх зусиль для пришвидшення ухвалення рішення про початок тренування українських пілотів на літаках, насамперед F16”, – сказав Кулеба.

Він зазначив, що надалі це призведе до ухвалення рішень про надання таких літаків Україні.

“Ми повинні скинути Росію з неба. Для цього нам потрібні не лише системи ППО, якими з нами вже поділилися друзі, але і бойові літаки. Бойові літаки потрібні нам для прикриття наших бригад, які підуть у контрнаступ, бойові літаки потрібні нам для захисту Чорного моря і приблизних територій. Маю відчуття, що колеги прихильно ставляться до цього питання”, – сказав Дмитро Кулеба.

Також міністр повідомив, що делегація заїхала в порт, щоб ознайомитися з динамікою реалізації Чорноморської зернової ініціативи та ініціативи президента України «Зерно з України».

“Тут ми маємо справжніх друзів і партнерів, які докладатимуть усіх зусиль для того, щоб зерно та інші товари з України йшли через Одеський і в перспективі через інші порти на ринки світу”, – зауважив Кулеба.

Він додав, що це потрібно нашій економіці і потрібно для контролю за цінами на продукти харчування в усьому світі.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський закликав Британію очолити формування “повітряної коаліції” для України. Президент обговорив із радником Ріші Сунака посилення оборонної підтримки України.

Previous post Чоловік став батьком для 550 дітей
Next post ???? ❗️Умань: станом на 14:00 кількість жертв терористичного акту рф збільшилась до 16. …