Відновлення України все ще під питанням – новини України, Суспільство

Чергова конференція з відновлення України відбудеться за місяць у Лондоні. Хоча б на ній, після провалів попередніх гарних конференцій, ми нарешті зможемо уявити бачення України після Перемоги?

Чи є майстер-план не ремонту розбитих вікон, а структурних реформ та потужних проектів, які заміняють совок на модерн?

Може хто показати офіс, де сидять десятки геніїв та на замовлення Уряду 24/7 готують це все? (На Банковій його немає, я перевіряв). Щоб наші союзники сказали: вау, та українці не тільки битися можуть, вони знають, що потрібна нація, яка хоче бути нашим успішним і надійним партнером! І ми гордо кивнули: так, ми такі!

Окрім економіки, у нас є низка нагальних внутрішніх проблем.

Чому головних зрадників досі не покарано? Чому ми замовчуємо зради, які досі плодяться?

Ми чудово знаємо, завдяки чому і кому ми перемагаємо. І не гірше знаємо, чому і через кого ми так погано готувалися до війни. Так, може достатньо вдавати блаженними?

Чому ми чітко не артикулюємо, що без нашого членства в НАТО не буде? Будь-які компроміси з цього питання призведуть до нової війни. І так само, як ми не згодні на жодні варіанти, крім відновлення кордонів 1991 року, ми не маємо права обговорювати будь-які альтернативи членству в Альянсі. Тому що воювати за політичну нерішучість доведеться нам знову платити власною кров’ю. І мене на руїнах Бахмута чи півдня не хвилює прощення жодного колишнього чи нинішнього світового лідера, особливо якщо його немає.

І чому ніхто з наших чиновників, які зненацька з’являються і таємниче зникають пачками, хоча б відповідальності за свої провали не понесли?

Чи все це армія має робити, повернувшись із походу?

До речі, про армію. Ні, я не про “економію” в 30 000, щоб хтось міг оновити свій автопарк або купити нову віллу. Хто займається підготовкою до реабілітації та перекваліфікації сотень тисяч військових, що повернулися з війни? Хто думає про робочі місця для них? Тих із них хоча б зможуть повернутися на роботу. Я вже навіть не згадую про поранених чи горе сімей загиблих.

Ми не покладаємось на пільги – їх не буде. Ми просто хочемо повернутись до нормального життя.

Схаменіться, працюйте!

Створіть промислові кластери: агро, видобувні, переробки, ІТ, робототехніки, оборонки. І відженіть від них усіх: митників, податківців, ОГПУ, СБУ, БЕБ, ДБР, НАБУ, кого там ми ще наплодили за весь час. Два-три види податків онлайн і нехай створюють робочі місця, а не судами та кабінетами через адвокатів бігають.

Не треба нічого реформувати на хлоп’ячий розум у державному управлінні – беріть як у Польщі чи Чехії та вішайте.

Якщо, звичайно, ціль не полягає в тому, щоб виграти війну і програти світ.

Оригінал

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Статті, що публікуються в розділі “Думки”, відображають думку автора і можуть не збігатися з позицією редакції LIGA.net

Previous post Померла Тіна Тернер – слухаємо та дивимося головні пісні у її кар’єрі
Next post Міжнародна федерація лижних видів спорту продовжила усунення росії та Білорусі