Соратник Іллі Киви Костя Калоша (Костянтин Бедовой) внесений в базу “Миротворця”

Сепаратист, соратник зрадників Іллі Киви та Віктора Медведчука Костянтин Бедовой, відомий на прізвиська Костя Калоша, внесений до бази зрадників “Миротворець”. З перших днів повномасштабного вторгнення Калоша прислужував російським окупантам.

Згідно з даними “Миротворця”, Костя Калоша народився 24 квітня 1964 року (код ДРФО: 2422019137). Напередодні повномасштабного вторгнення росії в Україну за вказівкою ФСБ Калоша мобілізував бойовиків  для захоплення столичного водоканалу. Бази ДРГ розміщувалися в будинку Калоші (Білогородка, вул. Чорнобильська) та у комерційних будівлях у Києві, які йому належить: по вулиці Казимира Малевича 86Н, а також на вул. Антонова, 4, у приміщенні стоматології, де діє підконтрольна Калоші нарколабораторія. За службу окупантам рф планувала призначити Калошу комендантом села Білогородка на Київщині.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на нерухоме майно Калоші в Києві та області з подальшим відчуженням на користь держави.

За даними “Миротворц”», нині Костя Калоша переховується у місті Барна (Болгарія). ЗМІ також повідомляли, що з Болгарії він міг втекти до Молдови або до Ізраїлю.

Як повідомляли раніше, Костя Калоша – відомий сепаратист, що неодноразово робив антиукраїнські заяви. Він відкрито підтримував Путіна та агресію рф проти України, стверджував, що “Україна та росія – єдина країна – російська Імперія», а “путін – наш лідер”. Записував відео з “путін допоможи” та називав воїнів “Азова” вбивцями.

У квітні 2022 року в мережі з’явився відкритий лист Калоші Путіну. У ньому колаборант просить «звільнити Україну від неофашистів», а також надати йому громадянство та політичний притулок у рф.

Ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну екснардеп-зрадник Ілля Ківа та Калоша входили до однієї диверсійної групи. Перший відповідав за політичні рішення та публічну ретрансляцію російських наративів. Другий виконував брудну роботу: наймав бойовиків, організовував для них тренувальні бази, готував провокації.

Наразі Ківа та Калоша підтримують зв’язок. На замовлення Кремля координують так звані сплячі ДРГ в українських містах, а також сприяють загарбникам на тимчасово окупованих територіях: рекрутують колаборантів, знаходять серед місцевих бажаючих шпигувати за партизанами, здавати ворогові позиції українських захисників тощо.

Костя Калоша навряд чи повернеться в Україну, адже українські патріоти оголосили на нього полювання. Навіть якщо сепаратист наважиться з’явитися в Україні, його очікує “теплий” прийом — якщо не від Служби безпеки, то від воїнів, які наразі боронять Україну від російських окупантів та колаборантів, одним з яких є Костя Калоша. Врешті решт вони змусять його відповідати за багаторічну роботу на росію та підривну діяльність проти національної безпеки України.

Previous post Мінськ та Москва підписали документи про розміщення російської ядерної зброї в Білорусі
Next post Бійка в матчі Шахтар Дніпро-1, відео сутички та вилучень в поєдинку УПЛ 28.05.2023