Закарпаття накрила сильна гроза з градом та вітром

Сильна злива з градом та вітром накрила Закарпаття. Негода вирувала надвечір 19 липня. У результаті – повалені дерева, обірвані електролінії, підтоплені дворогосподарства та вулиці. Осередок припав на обласний центр. Яка ситуація наразі в Ужгороді та області – знає Ірина Ковальчук.

Повалені дерева, потрощені автівки, підтоплені вулиці та пошкоджені електромережі – буревій наробив лиха в Ужгороді. Місто опинилося в епіцентрі негоди.

Віталій Гільтайчук, директор департаменту інфраструктури Ужгородської міської ради:

Випала критична кількість опадів з потужним вітром – це 29 метрів за секунду, для нас уже 20 – це критично. Пошкоджено значну кількість рекламних конструкцій, впало у нас внаслідок буревію близько 100 дерев. Було пошкоджено 5 покрівель, на одній навіть зафіксовано зміщення плити перекриття.

Повідомлення про шкоду від негоди надходили до рятувальників і з різних куточків Закарпаття. Напередодні ввечері стихія вдарила по Ужгородському та Мукачівському районах.

Наталія Батир, речниця ГУ ДСНС у Закарпатській області:

Дерева падали на проїжджі частини автошляхів, однак у 9 випадках впали на авто. Постраждалих людей немає. Окрім того, відбулося знеструмлення 42 населених пунктів, з яких 26 частково. Постраждали усі райони Закарпаття.

Наразі усі служби у посиленому режимі усувають наслідки негоди. Масштаби збитків оголосять після обстеження всіх пошкоджень.

Previous post У Новій Зеландії стрілок убив двох людей перед Чемпіонатом світу з футболу
Next post Близько 9 тис. літераторів закликали творців штучного інтелекту не використовувати їхні тексти без дозволу