В рф стверджують, що затримали чоловіка, який нібито готував теракт 9 травня в Херсоні – новини на УНН

КИЇВ. 6 травня. УНН. В росії стверджують, що затримали чоловіка, який нібито під тиском підрозділу української тероборони готував теракт 9 травня у місті Херсоні. Про це повідомляє Слідчий комітет рф, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що голова Слідчого комітету Олександр Іванович Бастрикін доручив запросити у Міністерстві оборони російської федерації відомості щодо чоловіка, затриманого у місті Херсоні через нібито підготовку до скоєння терористичного акту.

У Міноборони росії стверджують, що військовослужбовці виявили у квартирі міста Херсона нібито лабораторію з виготовлення вибухових речовин.

“Також виявлено документацію та спеціальну літературу, стрілецьку зброю та боєприпаси, гранатомет та тротил”, – йдеться у повідомленні.

За даними військових, чоловік нібито планував вчинити терористичний акт під час святкових заходів на честь Дня Перемоги.

Крім того, в росії заявили, що начебто затриманий підтвердив причетність до виготовлення коктейлів Молотова і повідомив, що діяв нібито під тиском підрозділу української тероборони.

“Слідчий комітет росії у взаємодії з Міністерством оборони росії вивчить наявні відомості з метою встановлення інших осіб, причетних до організації особливо тяжкого злочину, та подальшого притягнення їх до встановленої законом відповідальності”, – наголошується в повідомленні.

Доповнення

Радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ефірі телерадіомарафону “Єдині новини” повідомив, що зараз вирішується, яку заяву на 9 травня зробить путін щодо окупованих територій.

На захопленій території Херсонської області окупанти проводять підготовку до проведення так званого “референдуму” – друкуються бюлетені, уточнюються особисті дані українців.

Previous post МОЗ спростило отримання лікарняного вагітним, які виїхали за кордон – новини на УНН
Next post Кременчуцький НПЗ не запрацює до кінця року – голова ОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *