Відновити Харків можна за два-три роки – мер міста – новини на УНН

КИЇВ. 6 травня. УНН. У п’ятницю, 6 травня, за участю ООН було організовано пресконференцію для Харківського міського голови Ігоря Терехова та архітектора, лорда Нормана Фостера. За словам очільника Харкова, відновити місто можна за два-три роки. Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу Харьківської міської ради.

Цитата

“План відновлення Харкова створюється під безперервним обстрілом російських окупантів. Я хочу, щоб ми розпочали його реалізацію відразу після перемоги. Ми можемо за два-три роки відновити все. Я впевнений, що ми створимо ідеальне місто майбутнього”, – наголосив Ігор Терехов.

Деталі

Він підкреслив, що через ворожі обстріли в місті зруйновано близько 25% житлового фонду, багато адмінбудівель, шкіл, лікарень, дитячих садків, об’єктів інфраструктури.

Ігор Терехов зазначив, що повоєнному Харкову потрібна буде нова архітектура – сучасний стиль має поєднуватися з історичною спадщиною. У місті можна збудувати водні канали.

У свою чергу Норман Фостер зазначив, що до планів відновлення Харкова залучені професори Гарварда та Оксфорда, фахівці світових банків, його фонду та українські архітектори.

“Мої зусилля зводяться до того, щоб об’єднати найкращі уми, які займаються питаннями розвитку міст та їх побудовою, з найкращими умами України. У мене відбулася зустріч із представниками школи архітектури у Харкові. Ми створили низку робочих груп, які об’єднують багатьох людей та організацій, які працюють із місцевою спільнотою, щоб зрозуміти, як жителі міста бачать його майбутнє. Ці групи починають інтенсивно працювати над поставленими завданнями”, – повідомив Норман Фостер.

Нагадаємо 

Мер Харкова Ігор Терехов у ефірі телемарафону зазначив, що частину будинків, які зазнали обстрілів, не вдасться відновити. За його словами, остаточну оцінку робити ще зарано, але нині таких будівель близько 20%.

Previous post 75% українських дітей демонструють симптоми травматизації психіки – дослідження – новини на УНН
Next post У Білорусі залишаються до восьми російських «Іскандерів» – Генштаб ЗСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *